U Novom Sadu se vrtići spremaju za rad - Epik gejms želi da gradi u Starom gradu


Gradonačelnik Novog Sada rekao je da je prioritet
i dalјe borba za zdravlјe građana, te je pozvao Novosađane da se ne opuštaju, jer epidemija nije završena i postoji bojazan da bude ugroženo sve što se postiglo dosadašnjim merama.

- Nije gotovo dok god imamo i jednog obolelog. Posetili smo ovo gradilište (spajanje Novog naselja i Veternika) da pokažemo da nastojimo da zadržimo što veći nivo investicija, uprkos ovoj krizi, jer to direktno utiče na ekonomiju grada.

Verujem da će polovinom maja stanje biti mnogo bliže normalizaciji, a već sada pijace uglavnom rade, takođe i gradske ustanove kulture, osim pozorišta, ali bez masovnog okuplјanja.

Po naredbi Gradskog štaba,  PU „Radosno detinjstvo“ se već sada priprema za prihvat dece kada država donese takvu odluku.

Dobra vest je da smo dobili jednu ponudu za izgradnju javnih garaža, i to tri podzemne i jedne nadzemne, te razmatramo njenu validnost.

Američki „Epik gejms“ nas je zamolio da prolongiramo na mesec dana prodaju Radničke 32, što ćemo usvojiti, jer nam odgovara zbog licitacije koja podrazumeva veći broj lјudi u zatvorenom prostoru.

Dobro je što nisu odustali, ali ima i domaćih kompanija koje su zainteresovane za taj lokalitet. Čekaju nas Radnička 2 i Radnički univerzitet za koji imamo tri neobavezujuće ponude. Neće ovo biti lak kvartal za budžet, ali ćemo izdržati i sačuvati finansijsku stabilnost – izjavio je Vučević.

Autobusi se uskoro vraćaju na ulice: Gradski prevoz od 4. maja uz obavezne maske