Taksista besplatno prevozi medicinare do Novog Sada i nazad


Besplatno vozi do radnog mesta i nazad

S uvođenjem vanrednog stanja zbog pandemije koronavirusa taksista Ratko Malbaša iz Sremskih Karlovaca odlučio je da privremeno prekine prevoz sugrađana, ali se vrlo brzo ponovo latio volana svog auta, i to ne zarade radi, nego iz želje da zdravstvenim radnicima, kojima je ukidanjem javnog gradskog saobraćaja otežan odlazak na posao, pomogne da do njega stignu.

Znajući koliko je lekarima i drugim medicinskim radnicima koji žive u Karlovcima otežano funkcionisanje u takvim okolnostima, pre svega zahvaljujući tome što mu je i supruga lekar, Malbaša je došao na ideju da ih besplatno vozi do radnog mesta i nazad. Istog vikenda kada je ukinut gradski saobraćaj postarao se da preko svoje Fejsbuk stranice i Instagrama ponudi medicinarima  prevoz i već u ponedeljak vozio je prve zdravstvene radike u Novi Sad na posao, prenosi Dnevnik.

Želeo sam da im izađem u susret i olakšam koliko ja to mogu, objašnjava motive za taj svoj gest Ratko Malbaša.

Kako kaže, u početku nije imao zaštitnu opremu, ali su se ljudi  preko društvenih mreža potrudili da mu je nabave.

Isprva sam dnevno imao tri do četiri ture do Novog Sada i nazad jer su ljudi išli na posao u različito vreme. Ujutru od pola sedam pa do policijskog časa. Vremenom se to malo proredilo jer su za radnike koji rade u Novom Sadu uveli jutarnji prevoz, veli Malbaša i dodaje da su se organizovali u skladu s tom činjenicom, tako da se smanjio broj tura, a povećao broj putnika u autu, prenosi Dnevnik.

izvor: dnenvik.rs, agencije, foto: Skitterphoto, Pexels