Srbija pomaže Italiji - vest odjeknula u svetu: Zahvalnost od srca celom narodu Srbije


Vest o srpskoj pomoći Italiji preneli su i mediji
u SAD, Velikoj Britaniji - Britsh Herald, This is Money, novinska agencija Angole, TV u Indiji - Republicworld.

Američki mediji preneli su danas vest da je Srbija poslala četiri aviona sa medicinskom opremom, uključujući rukavice, maske i zaštitna odela, u Italiju kao donaciju za pomočh državi članici EU u borbi protiv širenja korona virusa.

Između ostalih US news, ali i portal iz San Dijega, radio stanica iz Indijane, pišu da će u naredna dva dana biti poslata još četiri aviona natovarena opremom, koje će Vlada Srbije kako kaže predsednik Aleksandar Vučić donirati Italiji.

Italijanski ministar spoljnih poslova Luiđi di Majo zahvalio je narodu i vlastima Srbije na pomoći koju su poslali Italiji koja se bori sa pandemijom korona virusa.

Sa aerodroma Nikola Tesla u Beogradu otišla je medicinska oprema sa četiri aviona, dok će danas ići još četiri, a ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović u Rimu je uručila donaciju ministru Di Maju.

"Jedno glasno i jasno hvala, jedna zahvalnost od srca celom narodu Srbije, Vladi Srbije, predsedniku Srbije, ministarki za evropske integracije, koja je došala i uručila pomoć koja se sastoji od medicinske opreme i maski za naše lekare, naše medicinske radnike i za naše snage reda", rekao je Di Majo Tanjugu.

Šef italijanske diplomatije rekao je da su mnoge zemlje pomogle, ali da je Srbija u tome prednjačila.

"To je bila oprema koju smo u poslednjih mesec i po dana tražili po čelom svetu. To je bio ogroman napor, koji je često bio nagrađen prijateljstvom koje su iskazivale mnogo zemlje, a među zemljama koja nam je najviše pomogla je bila Srbija. Imamo pomoć koja je upravo pristigla od osam aviona koji će doći. Za to zahvaljujem narodu Srbije, za prijateljstvo koje nam pokazuje i za prijateljstvo koje nam je oduvek pokazivala i koje nas je uvek držalo ujedinjenjim", zaključio je Di Majo.

izvor: agencije, foto: facebook.com/airserbia