Škola u Novom Sadu predložila roditeljima da im čuva decu


Postoje uslovi, koji pre toga moraju biti ispunjeni

Škola u Novom Sadu predložila roditeljima da im čuva decu dok oni moraju da rade, ali postoje uslovi, koji pre toga moraju biti ispunjeni.

Jedna novosadska škola zbog najavljenog popuštanja mera u vezi sa virusom korona pokušavaroditeljima upisane dece prvog i drugog razreda, koja su i inače išla u produženi boravak, da olakša povratak na posao tako što će praktično čuvati njihovu decu dok su roditelji na poslu.

Uprava škole zajedno sa učiteljicama i učiteljima priprema tokom ove nedelje spiskove dece, za koju roditelji ne mogu da nađu drugo rešenje za čuvanje, odnosno, kojima je boravak deteta u produženom boravku jedina mogućnost da bi roditelji mogli da rade.

Direktor škole u razgovoru za Mondo rekao je da se trenutno radi na pravljenju spiskova i pribavljanju dozvola za rad, koje moraju da odobre i gradske i državne službe.

"Ova akcija potekla je od Vlade i mora se sprovoditi u skladu sa medicinskim preporukama i nastojanjima da se škole stave na raspolaganje roditeljima, koji moraju da rade. U našoj školi je već sprovedena dezinfekcija i čišćenje nekoliko puta, a verujem da će do povratka dece biti još nekih zahteva u vezi sa tim stvarima. Ovo je kompleksan poduhvat, pošto se radi o organizaciji prihvata dece i u prepodnevnim i u poslepodnevnim časovima, ali ćemo ga sprovesti, ako broj prijavljene dece bude dovoljan", objasnio je Milan Spasojević, direktor pomenute škole i profesor, prenosi Mondo.

izvor: mondo.rs, agencije, foto: NSinfo

Otvaranje vrtića uz poštovanje svih mera predostrožnosti

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...