Rusija šalje u Srbiju svoje lekare i stručnjake za dezinfekciju objekata


Predsednik Vučić zahvalio je predsedniku Putinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a nakon toga objavio da je u razgovoru potvrđeno prijateljstvo i da u Srbiju stiže značajna pomoć te zemlje.

Predsednik Vučić zahvalio je predsedniku Putinu na tome što, i pored brojnih obaveza i krize koja je zadesila Rusiju i svet, misli na Srbiju i prijateljski srpski narod, saopštila je služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Rekao je da je današnji razgovor potvrda izvanrednih strateških odnosa i najbližeg prijateljstva dveju zemalja, ali i pokazatelj obostrane solidarnosti i međusobnog poverenja da zajedničkim snagama suzbijemo velikog, nevidljivog neprijatelja kakav je Kovid-19.

Predsednik Putin je izrazio solidarnost i obećao značajnu pomoć i podršku srpskoj državi i građanima Srbije u borbi protiv koronavirusa, koja će podrazumevati i to da Rusija pošalje svoje lekare i stručnjake za dezinfekciju objekata.

Predsednici Vučić i Putin saglasili su se da su odnosi Srbije i Rusije odnosi iskrenog poverenja.

Dvojica državnika su naglasili neophodnost svog skorog susreta, i to odmah pošto zajedničkim snagama pobede pandemiju Kovid-19.

foto: ilustracija, facebook.com/ciklonizacija

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna