Računi Informatike iz vanrednog stanja na naplatu u 2021 - Moguće zatvaranje Keja u Novom Sadu...


Pored državnih ekonomskih mera i Grad Novi Sad će podržati privrednike
koji su u zakupu gradskog poslovnog prostora i tezgi na pijacama.

Plaćanje rezervacije tezgi dok ne rade pijace, biće preneto na period kada pijace ponovo počnu da rade.

Razmatramo različite modele, tako da će zakupci poslovnog prostora moći svoje obaveze da isplate uz popust do kraja godine, ili da u 2021. godine isplate zakupninu u celosti, bez obračunavanja kamate.

Još nema konačnih odluka, ali učinićemo sve da ugostitelji, frizeri, i druge uslužne radnje, ostanu u lokalima, da ekonomski izdrže ovaj period i da sačuvaju radna mesta.

Takođe, računi JКP ''Informatika'' iz perioda vanrednog stanja dospevaće na naplatu u 2021. godini bez kamate. Niko nije dužan da sada plati, ali ko želi to može učiniti i hvala svima koji sada plaćaju, jer tako olakšavaju funkcionisanje Grada.

Analiziramo budžet i sigurno će uslediti rebalans, jer će Grad izgubiti dobit od zakupa poslovnog prostora, moraće da podrži JGSP i SPENS, ali možemo to da izdržimo i snalazićemo se – naglasio je gradonačelnik i dodao da je ova godina trebalo da bude investicioni ''bum'', međutim zbog krize koja je pogodila ceo svet, Grad je prinuđen da donosi druge odluke.

On je pohvalio sve sugrađane ocenivši da iskazuju nesalomivi novosadski duh te je  još jednom pozvao na jedinstvo.

- Moramo se koncentrisati na to da izdržimo ovaj težak period sa što manje izgubljenih života i štete.
Pokazali smo najviši stepen discipline u Srbiji, ali ima i dalje neodogovornih pojedinaca.

Razmatramo da li da zatvorimo Кej, jer čim je lepo vreme on postaje „staza zaraze“, a oni koji šetaju rizikuju da za nekoliko dana završe u bolnicama ili na Sajmu. Svi smo podložni, a sada je već svako čuo za nekog da je u bolnici, zato nam treba gvozdena samodisciplina – izjavio je Vučević.

Gradonačelnik je izvestio da će danas Hala 1 Novosadskog sajma u potpunosti biti opremljena, te da će sutra ujutro biti predata zdravstvu na korišćenje. Кako je najavio, do petka će biti osposobljena i Master hala, stižu posteljina, ormarići, čiviluci i ostale neophodne stvari.

- Vojska, volonteri i Grad završavaju svoj posao prema dobijenim instrukcijama, i svu neophodnu opremu obezbedio je Grad Novi Sad, osim kreveta koje donela Vojska. To je sve za naše građane i Grad će uradili sve što je potrebno u ovim vanrednim okolnostima – istakao je Miloš Vučević.

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...