Početkom maja možemo očekivati da se vraćamo polako u neki normalan život


Ograničavanje kretanja realnost koja vodi u pobedu nad koronavirusom

"Treba da prihvatimo ograničavanje kretanja da je to realnost koja vodi u izlečenje i pobedu nad koronavirusom", izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u emisiji "Grad i mi" RTV dodavši da je potrebno da imamo što manje ljudi na respiratorima, i u bolnicama, i da imamo što više izlečenih od koronavirusa.

Vučević je rekao da Gerontološki centar Novi Sad ima tri objekta i da su zaposleni po odluci Kriznog štaba od juče u 14-dnevnom karantinu.

"Gerontološki centar ima 950 korisnika", istakao je on dodavši da privatni gerontološki domovi imaju manji broj korisnika, da ih ima 13, obezbeđuje ih Vojska Srbije da niko ne uđe i ne izađe.

"Dostavljena je sva medicinska oprema u domove i "Ciklonizacija" posebno tretira te objekte", rekao je Vučević.

"Pozivam na obazrivost, oprez i koncentraciju u ovoj situaciji", istakao je gradonačelnik Novog Sada i naglasio da je Gerontološki centar Novi Sad od juče hermetički zatvoren i kao i Dom za decu u Veterniku.

"Branimo sve osetljive zone i trudimo se da do kraja izdržimo", rekao je on.

"Epidemija jenjava, ali nije gotovo, nemamo prava na popuštanje. Sve smo žrtvovali da bi smo sačuvali ljudske živote i naše zdravlje, što je nešto što je najvrednije", poručio je Vučević.

"Veliko hvala zdravstvenom sistemu i zdravstvenim radnicima koji su izdržali prvi udar pandemije koronavirusa", istakao je on.

"Imamo povoljni razvoj situacije povodom epidemije koronavirusa, ispod proseka je Novi Sad, ali to ne znači da smo pobedili, ako izdržimo do kraja ovog meseca, početka maja, možemo očekivati da se vraćamo polako u neki normalan život", rekao je Vučević.

Vučević je rekao i da će ova godina u pogledu oporavka privrede biti teška, ali da će se truditi da se sve vrati na staru stazu i bude ponovo konkurentno.

Emisiju "Grad i mi" RTV u kojoj je govorio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević možete da pogledate ovde.

"Od 4. maja očekujem da ćemo vratiti naplatu parkiranja. Grad Novi Sad će moći mnogo bolje da podnese ovaj udarac za privredu nego neki drugi gradovi", rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

izvor, foto: rtv.rs