Počela dezinfekcija ulica i u prigradskim naseljima


Tretmani dezinfekcije otvorenih prostora, osim u gradu, od večeras počinju
da se sprovode i u prigradskim naseljima.

Kako navode iz Ciklonizacije, ekipe ovog preduzeća večeras će izvesti dezinfekciju prostora oko domova zdravlja i najprometnijih ulica u Veterniku, Futogu, Begeču i u Kisaču.

- Akcija će se narednih dana širiti i na ostala prigradska mesta, a dezinfikovaće se najfrekvetniji prostori, objašnjava Dario Aćimović, menadžer za odnose sa javnošću Ciklonizacije.

Ovo je dodatno proširenje preventivnih mera koje Grad Novi Sad i „Ciklonizacija“ sprovode u cilju zaštite zdravlja i života građana i zaustavljanju širenja korona virusa. Mera dezinfekcija otvorenih prostora sprovode se prema odluci novosadskog Štaba za vanredne situacije od 19. 03. 2020. godine, a dezinfikuju se celi blokovi u okolini svih zdravstvenih ustanova na teritoriji grada: Kliničkog centra Vojvodine, zgrade Hitne pomoći, Zavoda za zaštitu studenata, Specijalne reumatske bolnice, Zavoda za javno zdravlje Vojvodine, Instituta u Sremskoj Kamenici, Vojne bolnice u Petrovaradinu i svih objekata Doma zdravlja “Novi Sad”. Obuhvaćeni su i kvartovi u okolini objekata gerontoloških centara, a dezinfekcija se izvodi i u ulicama u širem centru Novog Sada, svim bulevarima i važnijim i frekventnijim saobraćajnicama u svim delovima grada.

Podestimo da se ova dezinsfekcija izvodi najsavremenijim ULV generatorima sa kamiona, terenaca i automobila “Ciklonizcije”. Tretmani se izvode svakodnevno, i akcija će trajati sve dok, po preporuci struke, bude bilo potrebno.

Prema odluci Štaba za vanredne situacije Novog Sada, od 17. marta, u cilju dodatnih preventivnih mera sprovedi se i dezinfekcija skoro 5.000 ulaza stambenih zgrada. Prema odluci tretmani se izvode tako što operativci “Ciklonizacije” idu od ulaza do ulaza po svim delovima grada – od centra prema obodima. Dezifinkuju se ulazi, gelenderi, holovi zgrada, hodnici, liftovi... Ovih dana završava se drugi krug dezinfekcije i počinje treći po istom sistemu. Ova mera biće na snazi dokle god bude bilo potrebe.

Tretmani dezinfekcije propisno se obeleževaju uz obaveštenje na svakom ulazu u stambene zgrade. Dezinfekcija nije opasna po građane. Operativcima “Ciklonizacije” na terenu pomažu obučene ekipe JKP “Gradsko Zelenilo”, JKP “Stan” i drugih javnih preduzeća kako bi dezinfekcija išla što brže.

Pored svakodnevne dezinfekcije ulaza stambenih zgrada, ekipe „Ciklonizacije“ su angažovane i ne dezinfekciji svih zgrada gradske uprave, ali i stanica policije, sudova, zgrada i automobila komunalne policije i inspekcije. Periodično se izvode i tretmani u okolikoni tržnih centara i većih megamarketa i dežurnih apoteka.

izvor, foto: Ciklonizacija Novi Sad

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...