Ovog vikenda policijski čas - od petka do ponedeljka


Čeka se zvanična odluka

Predstojećeg vikenda na snazi će biti zabrana kretanja od petka u 18 časova do ponedeljka do 5 časova ujutru, dok će za prvomajske praznike najverovatnije biti uveden trodnevni policijski čas.

Konačna odluka o dužini zabrane kretanja koja će važiti sledećeg vikenda još nije doneta, ali je, po mišljenju struke, najracionalnije da se ne ugroze pozitivni trendovi pada broja zaraženih, prenosi većina medija.

Policijski čas na snazi i za 1. maj i Đurđevdan - čeka se zvanična odluka


Tako je najrealnija opcija produženog policijskog časa - od četvrtka, 30. aprila u 18 časova, do ponedeljka, 4. maja, do 5 časova ujutru.

Takođe, preovlađuje i stav da se pitanje eventualnog ukidanja vanrednog stanja nađe na dnevnom redu tek posle Đurđevdana, 6. maja.

Mere koje su donete u borbi protiv pandemije  donekle su ublažene, pa je tako zabrana kretanja radnim danima skraćena za jedan sat i sada traje od 18 sati do 5 časova ujutru.

Takođe, najstarijim građanima dozvoljen je izlazak napolje tri puta nedeljno - utorkom, petkom i nedeljom, od 18 do 1h, u trajanju od pola sata, najviše šest stotina metara od mesta stanovanja.

Od utorka, 21. aprila, dozvoljen je rad preduzetnika poput auto-mehaničarskih i vulkanizerskih radnji, obućara, krojača, hemijskih čišćenja, škola za obuku vozača kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo - knjižare, trgovci motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, građevinskim materijalom.

Druge radnje trebalo bi da budu otvorene od 27. aprila ako imaju manje od 300 kvadrata. Reč je o frizerskim salonima i salonima lepote, teretanama, ali će za njih morati da bude obezbeđena posebna zaštita. Za hotele, banje, tržne centre, međugradski saobraćaj, aerodrome, restorane i kafiće planirano je otvaranje između 3. i 10. maja.

izvor: b92.net, novosti.rs, mondo.rs, 021.rs, agencije, foto: Jaroslav Pap

Policijski čas na snazi i za 1. maj i Đurđevdan - čeka se zvanična odluka