Od sutra i kraći policijski čas - Popuštanje restriktivnih mera uz maksimalan oprez


Sada od 18 časova do 5 časova ujutru

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je Vlada usvojila nove mere kojima se donekle relaksiraju dosadašnja ograničenja uvedena u borbi protiv širenja koronavirusa.

Brnabić je u izjavi za agenciju Tanjug navela da je među njima i odluka da građani stariji od 65 godina od sutra tri puta nedeljno mogu u šetnju po 30 minuta, u periodu od 18 časova do jedan čas nakon ponoći.

Ona je istakla da se polako popuštaju restriktivne mere koje su uvedene na početku i tokom epidemije koronavirusa, i napomenula da je namera da se, pre svega, olakša život sugrađanima starijim od 65 godina, koji su i ovaj put podneli najtežu žrtvu i bili najdisciplinovaniji.

Na kraju krajeva mi smo se svi trudili da upravo njihove živote spasemo, naglasila je premijerka i dodala da će od sutra malo biti skraćeno vreme zabrane kretanja tokom dana, pa će umesto od 17 časova do 5 ujutro, sada to biti od 18 časova do 5 časova ujutru.

Ona je ukazala na to da paralelno sa tim Vlada želi da polako vraća našu privredu u pogon, ocenivši da je izuzetno važno da privreda sada krene u brz oporavak i da, uz maksimalne mere opreza i prevencije, nastavimo da radimo onako kako smo radili i da imamo još brži rast i razvoj.

Predsednica Vlade je ponovila da je i dalje važan oprez i da stalno svi treba da imamo na umu disciplinu i mere prevencije.

Ovo je bitka koja nije završena, ovo je bitka koju privodimo kraju i gledamo kako da napravimo sistem koji će nam doneti što brži oporavak, ali uz maksimalne mere opreza, zaključila je Brnabić.

izvor: agencije, foto: Tanjug, Dragan Kujundžić

Po 100 evra građanima Srbije 11. ili 12. maja