Letovanje u Srbiji - Još dve milijarde za turističke vaučere


Ostavimo 1,4 milijarde evra godišnje na putovanjima van zemlje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će država izdvojiti još dve milijardi dinara, odnosno 17-18 miliona evra, za turističke vaučere.

"Mi ostavimo 1,4 milijarde evra godišnje na putovanjima van zemlje i bilo bi sjajno kada bismo barem 400 miliona od toga potrošili u Srbiji", naveo je on.

"Naš cilj je da svi mogu da putuju po Srbiji, imaju fantastičan izbor i treba da vide koliko nam je divna zemlja. Bog joj je darovao da ima sve drugo osim mora", rekao je Vučić za TV Pink.

Kako je rekao, "imamo Vrnjačku Banju koja bolje izgleda nego Baden Baden, Sokobanju, Rtanj, Zlatibor, Kopaonik, Staru planinu, banje poput Brestovačke, Koviljače, Junaković banje, Palić..."

Takođe, dodao je, tu su i vinogorja ali i Beograd u kom bi uskoro mogli da budu otvoreni muzeji.

"Muzeji će uskoro da se otvaraju, već od 27. aprila, kao prvi od svih kulturnih ustanova. I tamo će zaposleni morati da imaju maske", objasnio je.

Vučić je rekao i da država ne može da zabrani građanima da idu van zemlje na odmor, ali je upozorio i da "sada mnoge zemlje nameštaju svoje rezultate kada je reč o broju preminulih od koronavirusa jer se boje za svoju turističku sezonu".

izvor: agencije, foto: bruce mars, Pexels

Po 100 evra građanima Srbije 11. ili 12. maja