"Krećemo i u borbu protiv komaraca - najbolјa mehanizacija, primer za ceo region"


Ciklonizacija je počela sa akcijom zaprašivanja komaraca
a tim povodom upriličena je i smotra opreme i lјudstva kojoj je prisustvovao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Ovo je oprema kojom branimo Novosađane od komaraca, krpelјa i drugih insekata. Zaposleni u 'Ciklonizaciji' su prethodnih osam nedelјa svakodnevno bili u borbi protiv Kovida 19, dezinfekcijom ulica, objekata, stambenih zgrada.

Zahvalјujem im se na angažmanu za vreme vanrednog stanja, nisu se bavili komercijalnim uslovima, već su sve vreme bili na visini zadatka. Krećemo i u borbu protiv komaraca, što je sada još bitnije, s obzirom na situaciju sa virusom. Grad ima dvogodišnji ugovor sa ovom kompanijom vredan 140 miliona dinara. Raspolažu odličnom opremom kao što su amfibijska vozila, helikopter, dva aviona, najbolјa mehanizacija i primer su za ceo region. Takođe imaju najbolјe stručnjake koji prave strategiju, te koriste najsavremenija sredstva – naglasio gradonačelnik Vučević.

Dario Aćimović iz „Ciklonizacija d.o.o. Novi Sad“ rekao je da je sistematska akcija zaštite zdravlјa građana od komaraca krenula pre osam dana.

- Urađen je monitoring urbanih delova grada i prigradskih naselјa, a sprovedeni su i tretmani na Novom naselјu i Satelitu u podrumima koji su pod vodom. Privodimo kraju monitoring rečnih komaraca na Dunavu i na osnovu toga ćemo izvoditi dalјe tretmane. Pre šest dana počela je i akcija zaštite zdravlјa građana od krpelјa, i to od oboda grada sa sremske i bačke strane, pa se krećemo prema centru - istakao je Aćimović.