Još jedan "vanredni termin" za šetnju pasa - Dobra vest za vlasnike ljubimaca


Dve nedelje su prošle od uvođenja policijskog časa u Srbiji
koji je u međuvremenu dva puta produžavan, a čini se da ni ova mera nije izazvala toliku reakciju javnosti kao ona da se zabrani ranije dozvoljena šetnja kućnih ljubimaca od 20 do 21 časa.

Zato su nadležni odlučili da reaguju pa je, kako je u večerašnjem obraćanju građanima saopštio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, vlasnicima domaćih ljubimaca ponovo dozvoljeno da ih izvedu tokom policijskog časa, ali ovog puta u periodu od 23.00 do 1.00!

- Šetanje ljubimaca biće omogućeno u rasponu od 200 metara od mesta prebivališta. Razumemo njihove potrebe, i onih koji o njima vode računa. Ova odluka će važiti već od ove subote uveče - rekao je predsednik Vučić.

Međutim, ovo neće biti jedini "vanredni termin" koji će oni dobiti. Naime, pošto je uveden poduži policijski čas, od subote u 13.00 do ponedeljka u 5.00, vlasnici će svoje ljubimce moći da prošetaju i nedeljom ujutro, od 8.00 do 10.00.

Vlasnici ljubimaca, međutim, neće smeti da se okupljaju po grupama, kako su pojedinci činili.

izvor: agencije, foto: Monica Silvestre, Pexels

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...