"Jedna od najboljih investicija ikada - stiže u Vojvodinu"


Ovo je velika kriza, najveća od 1929. do 1933. godine

Aleksandar Vučić je izjavio da se nada da će Srbija ekonomski brzo oporaviti, za razliku od većine zemalja u svetu nakon krize koju je izazvala pandemija korone virusa.

"Ovo je velika kriza, najveća od 1929. do 1933. godine i prvi put EU dozvoljava i dokapitalizaciju što nikada ranije nisu radili. Napravili su veliki paket, što je za nas važno da ojača ekonomija zbog saradnje", rekao je Vučić gostujući na TV Prva.

On je ponovio da će Srbija od Svetske banke dobiti 100 miliona evra pomoći za saniranje štete od epidemije.

"Krenućemo sa velikim finasijskim injekcijama, požuriti sa velikim investicionim projektima, otvaranjem gradilišta, nećemo smanjivati plate i penzije, biće teško, ali ćemo uraditi to, iako smo jedna od retkih zemalja koja će to uspeti u svetu. MMF nudi hitnu pomoć zemljama koji imaju probleme u rezervama, ali mi pomoć od MMF nećemo uzimati, jer imamo velike devizne rezerve i 31 tonu zlata".

"Velike strane kompanije blizu dolaska u Novi Sad - brendovi i firme da bi to bila revolucija za grad"


Predsednik Srbije ne samo da je rekao da će u zemlji odmah početi udarnički da se radi, već je najavio i veliku investiciju.

"Radićemo i gradićemo više nego ikada i već sad imam najavu jedne fantastične investicije koja dolazi u Vojvodinu. Mogu reći da će to biti jedna od najboljih investicija koja je ikada došla u našu zemlju i biće objavljena za oko mesec dana", napomenuo je Vučić i dodao da ga u utorak očekuje veoma važan telefonski razgovor.

"Razgovaraću sa predsednikom Kine Si Đinpingom u utorak, a veoma je dobro poznato šta u ovom trenutku može da znači razgovor sa predsednikom Kine. Radujem se tome", naveo je Vučić.

Vučić je rekao da se razmišlja i o državljanima Srbije koji su ostali bez posla u inostranstvu zbog pandemije korona virusa.

"Oko 11.000 ljudi ostalo je bez posla, ali mislimo da velikim investicionim ciklusom 2020-2025, u koji smo ušli sa toliko ambicija, te ljude zaposlimo, napravili smo planove da do 25 odsto njih ostane u Srbiji", rekao je Vučić i dodao da će po završetku krize nivo nezaposlenosti biti na nivou u EU.

"Neće Srbiji biti lako po završetku pandemije, neću da obećavam da će teći med i mleko, ali imamo stabilne, čvrste javne finansije i brzo ćemo se stabilizovati", poručio je predsednik Srbije, navodeći da određenih problema svi imati u drugom kvartalu nakon posle pandemije, ali ne i Srbija i da očekuje rast u našoj zemlji, od pet, šest odsto, koliko je imala i početkom godine.

izvor: agencije, foto: NSinfo

"Velike strane kompanije blizu dolaska u Novi Sad - brendovi i firme da bi to bila revolucija za grad"