Hoteli Vojvodina i Putnik za smeštaj zdravstvenih radnika


Ministarstvo pravde Vlade Republike Srbije saopštilo je da je
u cilju borbe protiv koronavirusa, Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom stavila Vladi na raspolaganje četiri hotela kojima upravlja u Novom Sadu, Subotici i na Paliću.

Vladi Srbije, odnosno Kriznom štabu za suzbijanje bolesti COVID-19, ustupljeni su hoteli Vojvodina i Putnik u Novom Sadu, „Patria“ u Subotici i „Prezident“ na Paliću.

Pomoćnik direktora Direkcije Vladimir Ćeklić istakao je da će u hotelu na Paliću biti smeštena lica koja se vraćaju iz inostranstva i čekaju rezultate testiranja na koronavirus.

On je dodao da će dva novosadska i subotički hotel služiti za smeštaj zdravstvenih radnika koji su na prvoj liniji borbe protiv ovog virusa.

Prema njegovim rečima, kapacitet ova četiri hotela iznosi približno 600 mesta – u „Vojvodini“ za 120 ljudi, u „Putniku“ 185, u „Patrii“ 190, a u „Prezidentu“ za 90, pri čemu se u svim hotelima sprovode sve mere zaštite od virusa.

Ćeklić je naglasio i da je privredno preduzeće „Mitrosrem“ iz Sremske Mitrovice, kojim takođe upravlja Direkcija, pokazalo visoku društvenu odgovornost, tako što je za pomoć najugroženijima doniralo hranu iz svog proizvodnog asortimana.

To preduzeće je, kako je precizirao, izdvojilo 20 tona brašna za potrebe narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji, a Gradu Sremska Mitrovica uputilo 5,5 tona kukuruznog brašna za pomoć najugroženijem stanovništvu.

On je izrazio očekivanje da će Direkcija u narednom periodu Kriznom štabu uputiti veći broj tablet računara i laptopova koji su trajno oduzeti, za potrebe ljudi koji su smešteni na Beogradskom sajmu.

Direkcija će i dalje tokom vanrednog stanja nastaviti da pomaže u skladu sa svojim mogućnostima, naglasio je Ćeklić.

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...