Duža grejna sezona zbog vanrednog stanja: Radijatori u Novom Sadu topli do 15. maja


JKP Novosadska toplana preduzelo je sve korake u primeni
preporuka i mera koje je propisala Vlada Republike Srbije tokom vanrednog stanja uvedenog zbog pandemije virusa Kovid-19.

Kako za Dnevnik kaže direktor JKP Novosadska toplana Dobrosav Arsović, svi rukovodioci organizacionih jedinica ovlašćeni su da, u okviru svojih organizacionih jedinica, rad organizuju tako da tokom radnog vremena u radnom prostoru, odnosno u kancelarijama koje se redovno dezinfikuju, bude preporučen broj ljudi u odnosu na kvadratne metre radnog prostora.

Proteklih desetak dana vremenske prilike se menjaju, a dnevna temperatura varira od 15 do 25 stepeni, međutim, jutra i večeri su i dalje prohladni. Stoga su i radijatori u objektima koji su priključeni na daljinski sistem grejanja još uvek topli.

Iz Toplane podsećaju na to da se, u skladu s Odlukom o snabdevanju toplotnom energijom iz toplifikacionog sistema grada Novog Sada, odnosno u skladu s vremenskim uslovima i režimom rada, isporuka toplotne energije za grejanje objekata priključenih na sistema daljinskog grejanja nastavlja do 15. maja da bi tokom vanrednog stanja i pojačanog boravka građana u domovima temperature bile optimalne i boravak u zatvorenom prijatan, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

Po 100 evra penzionerima od 15. maja - ostali da se prijave