Zimske službe čiste novosadske ulice - sneg još sutra, od četvrtka toplije


Malo više snega ima na sremskoj strani grada

Radnici Zimske službe "Puta" neprestano od snega čiste novosadske ulice koje su prioritetne, rečeno je u ovoj službi za 021.rs.

Šef Zimske službe Gojko Etinski kaže za 021.rs da malo više snega ima na sremskoj strani grada, ali da se snežni pokrivač ubrzano topi zbog visoke temperature tla.

"Sa bačke strane grada putevi su vlažni i sve saobraćajnice su tretirane, dok sa sremske strane ima malo više snega, zbog čega se tamo saobraćajnice još uvek čiste i posipaju solju. Obilaze se i sporedne ulice, koje se uglavnom ne rade. Popodne će se ponovo sve tretirati solju, a očekujemo i pad temperature", navodi Etinski i dodaje da će njihova služba popodne i uveče ponovo čistiti grad.

On je naveo da je na terenu 27 jedinica posipalo so, a još osam građevinskih mašina je u pripravnosti ukoliko dođe do povećanja snežnog pokrivača, što se ipak ne očekuje jer je temperatura tla visoka.

Na ulicama grada reporteri 021.rs su primetili i radnike zimskih službi drugih javnih preduzeća, prvenstveno "Čistoće", kako čiste trotoare.

Dodajmo da su meteorolozi snežne padavine najavili i za danas i sutra, dok se od četvrtka očekuje suvo i toplije vreme.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo, ilustracija

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...