Žestoke kritike: Milioneri fudbaleri, dolaze a ne idu u izolaciju - ko prekrši izolaciju ide u objekte pod stražom


Ako prekrše izolaciju, biće objektima pod stražom

Premijerka Srbije Ana Brnabić žestoko je kritikovala fudbalere iz inostranstva koji su se u jeku pandemije vratili u Srbiju i nisu otišli u karantin.

"Imaju milionske ugovore, a dolaze ovde i nisu u izolaciji", rekla je premijerka, ali nije nikoga imenovala. To je inače krivično delo za koje preti kazna od godine do osam godina zatvora.

Ana Brnabić je na večerašnjem obraćanju kritikovala povratnike u zemlju.

"Jedna stvar nastavlja da nas izuzetno muči su naši građani, povratnici iz inostranstva, koji (se vraćaju) i pored svih apela da se ne vraćaju u Srbiju, jer moraju da budu u izolaciji. Imamo danas gužvu na granicama, apeli nisu uslišeni. Kolone su izmeđ 15 i 20 kilometara na Batrovcima. Od 14. marta do jutros u osam u Srbiju se vratilo oko 60.000 naših građana", rekla je konsternirana premijerka i nastavila.

"Zaista neverovatan broj, i to će ostati poseban bezbednosni izazov. Važno je da to kažem, iako ću biti kritikovana, mi imamo konkretne podatke da se u Srbiju u poslednjih 48 sati vraćaju i građani kojima je potvrđeno da su zaraženi koronavirusom! Oni lekovima snižavaju temperaturu, dolaze ovde i mi ih stavljamo u izolaciju ili bolnice. To je novi izazov sa kojim se surećemo, i zbog toga smo odlučili da dodatno pooštrimo mere kako bi probali da zaštitimo stanovništvo u Srbiji", rekla je ona.

Posebna meta kritika su fudbaleri. Iako niko nije imenovan.

"U ovom trenutku patriotski je bilo da su ostali u zemljama u kojima s u živeli i tamo se lečili. Ali, tamo se zdravstvena zaštita plaća, a ovde je besplatna. To nas sada neizmerno opterećuje. Na kraju, videli ste primere naših fudbalera, gde imaju milionske ugovore, a dolaze ovde i nisu u izolaciji", rekla je premijerka.

Ona je kazala da je Vlada Srbije za povratnike koji prekrše mere izolacije obezbedila objekte u Vršcu, Požarevcu i Pirotu, koji će služiti za njihov smeštaj.

"Ako prekrše izolaciju, biće u ovim objektima pod stražom. Ako takvo lice zarazi druga lica, može mu se izreći kazna od jedne do osam godina zatvora. Ako usled zabrane kretanja takvo lice uzrokuje smrt, kazna je od dve do 12 godina", zaključila je premijerka.

izvor: agencije, foto: Vlada Srbije

Ogromno interesovanje građana Kine da upute finansijska sredstva i opremu građanima Srbije

ime-nik.com NOVI SAD SRBIJA AP VOJVODINA ZANIMLJIVOSTI INTERNET EVROPA EDUKACIJA HRANA OBRAZOVANJE BEOGRAD ISPORUKA CENTAR OBUĆA RESTORAN ŠKOLA DETELINARA STRANI JEZIK IGRAČKE ODEĆA SALON LEPOTE KUHINJA MAJICE NAOČARE BULEVAR ODMOR KOZMETIKA KOZMETIČKI SALON OBUKA TEPIH RESTORAN FORUM FRIZER KUĆNI LJUBIMCI NAMEŠTAJ NEKRETNINE RUČAK TREPAVICE TURIZAM SVE ZA VAŠE MALIŠANE XOXO BEAUTY SALON DIOPTRIJSKE DORUČAK FRIZERSKI SALON TELEP NOKTI SVILENE TREPAVICE XOXO AUTOMOBILI ENGLESKI KURSEVI NEMAČKI NOVO NASELJE OPTIKA PILETINA SALON NADOGRADNJA GRČKA IGRAONICA MAĐARSKI ODRŽAVANJE PREVOD VEČERA AUTO ŠKOLA GIPSARSKI RADOVI ITALIJANSKI IZDAVANJE MAČKE PONY KUTAK ADAPTACIJA EKOLOGIJA EXIT FRANCUSKI KONJI LETOVANJE MATURA PICA VOĆE I POVRĆE NS NAMEŠTAJ NAMEŠTAJ PO MERI BULEVAR EVROPE DEPILACIJA DUBINSKO PRANJE DUNAVSKA KREVET MANIKIR NOVA DETELINARA PETROVARADINSKA TVRĐAVA ŠKOLA STRANIH JEZIKA AUTO ŠKOLA FLOYD DOSTAVA ENTERIJERI FASADE GIFT SHOP KOMP KAMP KOMPJUTERSKI KAMP KUPATILO LIMAN MUZIKA OPTIKA JUFLEX OPTIKA VUKAŠINOVIĆ PIĆE PLAKAR REGISTRACIJA SHOP BOMBYX NEKRETNINE SAMOUSLUŽNA AUTO PERIONICA MEGA WASH BRZA HRANA DOMAĆA KUHINJA DUNAV EDUKATIVNE IGRAČKE FARBANJE FRIZURA GRČKI KREČENJE LEPOTA LETCI MEGA SJAJ MOLERSKI RADOVI NS STIL PERIONICA PIJACA PISANO PREVOĐENJE PREVOD DOKUMENATA SOLARIJUM SUVENIRI TEHNIČKI PREGLED CENTAR STRANIH JEZIKA ATLANTIS RESTORAN DEDINA TAJNA TOBACCO SHOP NOVI SAD ADRIAHOST ATLANTIS AUTO ŠKOLA DUNAV AUTO ŠKOLA UNA M BRZO ČITANJE CAT HOTEL CENTAR STRANIH JEZIKA DELIMO LETKE DIP POWDER DNEVNI BORAVAK DUBINSKO PRANJE NAMEŠTAJA DUBINSKO PRANJE POSLOVNIH PROSTORA DUBINSKO PRANJE VOZILA EPILACIJA FRENC G.IMI RESTORAN IGRAČKE ZA NAJMLAĐE ISHRANA KONGA MUSIC LASH LIFT MADERO TERAPIJA MATEMATIKA MINIVAL TREPAVICA MISLIŠA I IGRIŠA JEZIČKO-EDUKATIVNI CENTAR MUZIČKA OPREMA NAILS NOVOSADSKI SAJAM OPREMA ZA JAHANJE PANSION PK PLAFON PONY SHOP PRODAVNICA AUTO DELOVA SRPSKI ZA STRANCE SUKNJE UNA M VACUSLIM 48 VAUČERI ČASOVI

POPULARNO