Zamena gradske rasvete u celom gradu - Na Podbari novi kolovoz, parking, staze, rasveta...


U toku je zamena gradske rasvete

Četiri ulice na Podbari, uskoro će biti rekonstruisane i dobiće novi kolovoz, parkinge, pešačke staze i javnu rasvetu.

I Javno-komunalno preduzće „Stan" počelo sa zamenom svih neispravnih sijalica javne rasvete na teritoriji Novog Sada.

U jeku su radovi na Podbari. U tom delu grada u toku je rekonstrukcija vodovodnih cevi i kanalizacije. Kako navode iz Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, kraj radova prve faze očekuju polovinom marta, ali je moguće i pomeranje tog roka.

"Zbog toga što je naknadno u čitavu priču ubačena i ulica Kozačinskog kad se snimio teren i kad se videlo kakvo je stanje, trebalo bi i ona da se iskonstruiše. Kad se mreža rekonstruiše, biće bolje i stabilnije vodosnabdevanje, pritisak", kaže Dejan Ignjić JKP "Vodovod I kanalizacija", prenosi RTV.

A osim uređenja vodovodne i kanalizacione mreže, u toku je i zamena gradske rasvete, a plan je da u narednim nedeljama ekipe preduzeća obiđu ceo grad i zamene neispravne sijalice.

"To podrazumeva obilazak u noćnim satima gde se evidentiraju sve neispravne sijalice i zamena se vrši sutradan. Iskoristio bih ovu priliku da apelujem na sugrađane da ukoliko primete neispravnu sijalicu, prijave... ", kaže Ivan Radojičić director JKP "Stan".

Ove godine, osim redovnog održavanja, sastavljen je i plan mera koje će za cilj imati unapređenje funkcionisanja javne rasvete.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: ilustracija

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope