Zabrana kretanja od 17 do 5h - ljubimce možemo izvesti u šetnju od 20 do 21h


Zabrana kretanja za sve građane važi od 17 časova do pet časova ujutru

Na snagu su stupile najnovije odluke Vlade u vezi sa sprečavanjem širenja koronavirusa u Srbiji.

Izuzetak je nedelja, kada građani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove od tri do osam časova ujutru radi kupovine namirnica.

Napuštanje domova nakon 17 časova i pre pet časova ujutru, moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa.

Građani će tokom trajanja zabrane kretanja, shodno odluci Vlade, moći da svoje kućne ljubimce izvedu u šetnju od 20 do 21 čas.

Građani mogu izvesti svoje ljubimce u šetnju u maksimalnom trajanju od dvadeset minuta i najviše dvesta metara od mesta svog prijavljenog prebivališta. Te šetnje se ne smeju obavljati u grupama.

UKINUĆE SE DOZVOLA - Ako bude zloupotreba u šetanju pasa


Prodavnice imaju novo radno vreme, od sedam ujutru do 15 časova. Pojedine apoteke i manje trgovine završavaju svoj radni dan u 16 časova.

Zbog epidemije koronavirusa u Srbiji, zabranjen je rad svih kafića, restorana, tržnih centara (osim prehrambenih prodavnica i apoteka u okviru njih), a dozvoljen je rad i svima koji se bave dostavom hrane.

Vlada je na današnjoj sednici odredila i maksimalnu cenu zaštitne maske od 120 dinara po jednom komadu.

Zbog uvođenja zabrane kretanja od 17 časova, javnost će od danas sve nove informacije o koronavirusu dobijati na redovnim konferencijama u 15 časova svakog dana.

Vlada je još jednom apelovala na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, jer je to jedini način da svi zajedno pobedimo ovu zaraznu bolest.

izvor: agencije, foto: Kaboompics .com, Pexels

UKINUĆE SE DOZVOLA - Ako bude zloupotreba u šetanju pasa

Kako će izgledati novi most u Novom Sadu? Predstavljena idejna rešenja - izgradnja ranije nego što je predviđeno (FOTO, VIDEO)

Ministar građevinarstva: Imaćemo praktično jedan grad, Beograd i Novi Sad će se spojiti