Uskoro radovi u podzemnom prolazu - ponovo se popravljaju pokretne stepenice


U pothodniku su predviđeni radovi

Zaštitna traka ispred (ne)pokretnih stepenica ka Bazaru postavljena je sredinom prethodne sedmice, a radovi su povereni preduzeću za popravku mašina BSS, s kojim Grad ima ugovor za održavanje podzemnog prolaza.

U Upravi za imovinu i imovinskopravne poslove potvrdili su da su u pothodniku predviđeni radovi, ali nisu precizirali o kakvim je popravkama reč.

Prolaznici su ovih dana mogli primetiti da je stepenište u podzemnom prolazu ograđeno, te da je deo konstrukcije otvoren, odnosno da je skinuta zaštita, pa se može očekivati da će one u narednom periodu konačno biti popravljene.

Pokretne stepenice u pothodniku već odavno "miruju".

Krajem prethodne godine iz Gradske uprave za imovinu i imovinskopravne poslove najavili su da će (ne)pokretne stepenice početkom 2020. biti popravljene. U upravi su svojevremeno za Dnevnik objasnili da firma kojoj je povereno održavanje pokretnih stepenica i liftova nije mogla da otkloni kvar jer ugovorom nisu bili obuhvaćeni svi potrebni delovi. Nadležni su tada naveli da je potpisan novi ugovor kojim su obuhvaćeni svi neophodni radovi, kao i nabavka potrebnih delova.

Interesantna je činjenica da je zbog tekućeg održavanja krajem 2018. i početkom 2019. godine podzemni prolaz zatvoren prvi put otkako je pre gotovo 30 godina izgrađen pa, iako su se mnogobrojni Novosađani tada ponadali da će (ne)pokretno stepenište biti popravljeno, to se nije dogodilo.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna