U Srbiji otvoreni prvi Teslini punjači - uskoro novi


Dopuna vozila za 20-ak minuta, što će im omogućiti da pređu i do 250 dodatnih km

Prva 4 brza punjača za električne automobile marke Tesla postavljena su pored robne kuće Ikea u Beogradu i već su u funkciji, potvrdili su u toj kompaniji za B92.net.

Nakon što se na društvenim mrežama pojavila fotografija na kojoj se vide radnici koji instaliraju Tesline "superpunjače" kod Ikee, iz Tesle je stigla zvanična informacija da su ova 4 brza punjača za električna vozila te kompanije stavljena u funkciju.

To su ujedno i prvi Teslini brzi punjači u našoj zemlji, čije je postavljanje najavljeno još 2017. godine.

Kako su rekli u toj kompaniji, reč je o 4 "superpunjača" snage 150 kW za dopunu baterija električnih Tesla automobila.

Punjači su prvenstveno namenjeni vozačima ovih modela koji u tranzitu prolaze kroz Srbiju, kako bi mogli da dopune pogonske baterije i nastave dalje svoj put bez dužeg zaustavljanja. Zato je i odabrana lokacija u neporednoj blizini auto-puta, ali i našeg glavnog grada.

Iz Tesle navode da će vlasnici Modela S, Modela X i Modela 3 od sad moći kod Ikee da dopune svoja vozila za 20-ak minuta, što će im omogućiti da pređu i do 250 dodatnih km.

Zvanična informacija o lokaciji beogradskih punjača trebalo bi uskoro da bude dostupna na Teslinom sajtu, kao i na "touchscreen" ekranima u vozilima ovog proizvođača.

U Tesli kažu da otvaraju još jednu stanicu sa brzim punjačima u Srbiji, takođe duž auto-puta na koridoru 10, kod Aleksinca.

izvor: b92.net, agencije, foto: Blomst, Pixabay

Kako će izgledati novi most u Novom Sadu? Predstavljena idejna rešenja - izgradnja ranije nego što je predviđeno (FOTO, VIDEO)

Brza pruga: Ovako će izgledati nova železnička stanica u Sremskim Karlovcima - Gradi se i S nadvožnjak do Dunava (FOTO)