U prva tri kruga zapošljavanja u prosveti - Najviše novih nastavnika jezika i matematike


Četvrti krug obuhvata takođe zaposlene do kraja 2017.

U prva tri kruga zapošljavanja u prosveti u Južnobačkom i Sremskom okrugu iz statusa zaposlenih na određeno, u status stalno zaposlenih prešlo je 1.401 radnik, a ovih dana trebalo bi da im se pridruži još 257 onih koji su do ove promene radnog statusa došli u četvrtom krugu.

- U prvoj fazi zapošljavanja u u 150 osnovnih i 50 srednjih škola u Južnobačkom i Sremskom okrugu, u kojima ima oko 12.000 zaposlenih, posao na neodređeno vreme dobilo je 585 radnika, koji su na određeno vreme, sa 100 posto norme u jednoj školi, primljeni do kraja 2015 godine - kaže za Dnevnik načelnik Školske uprave sa sedištem u Novom Sadu, zadužene za ova dva okruga Jovo Vukčević.

- U skladu s uputstvom Ministarstva prosvete, svi direktori škola su, zajedno s predstavnicima sindikata, popunili izjave o broju ovakvih radnika, te izjave zatim je proveravala i posebno formirana radna podgrupa u Školskoj upravi, a potom su odobreni zahtevi prosleđeni Ministarstvu prosvete i Vladinoj komisiji koja potvrđuje odobrenje za zapošljavanje na neodređeno vreme.

U drugom krugu iz radnog odnosa na određeno, u rad za stalno mogli su da pređu oni koji su u jednoj školi na 100 posto norme zaposleni 2016. i 2017. godine, a po rečima Jova Vukčevića u Južnobačkom i Sremskom okrugu takvih je bilo 380.

Treći krug obuhvatio je zaposlene na određeno do kraja 2017. godine, sa najmanje 60 odsto norme, a u ova dva vojvođanska okruga bilo ih je 436 i za njih je stiglo odobrenje ih Ministarstva.

- Četvrti krug obuhvata takođe zaposlene do kraja 2017. godine, ali sada i one s pola norme, kao i eventualno neke koje smo u prethodnim slučajevima propustili da zaposlimo, a ispunjavaju uslove - kaže Jovo Vukčević. - Posle svih provera, Ministarstvu smo uputili 247 zahteva, a kako su nam svi dosadašnji zahtevi odobreni, očekujemo da budu i ovi.

izvor: dnevnik.rs, foto: Andrea Piacquadio, Pexels

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna