U Novom Sadu zatvarnje i parkova i pijaca - stiže pomoć penzionerima


Na vanrednoj konferenciji za novinare u Skupštini
Grada Novog Sada, gradonačelnik Miloš Vučević predstavio je nove mere u borbi protiv širenja korona virusa koje će biti realizovane na nivou lokalne samouprave.

On je podsetio na to da večeras od 20 časova prestaje javni gradski prevoz, zatvaraju se ugostiteljski objekti i tržni centri, i zabranjuje se okupljanje više od pet osoba, a da će taksi usluge do daljeg biti dostupne.

-Disciplina se popravila, ljudi su razumeli apele i počeli da postupaju u skladu sa preporukama lekara i države, a svi izuzeci će biti sankcionisani. Što se tiče Doma zdravlja, uspeli smo da organizujemo nekoliko novih usluga. U objektu Doma zdravlja u Zmaj Ognjena Vuka br.18 otvorili smo novu ambulantu samo za osobe sa respiratornim oboljenjima, uvedeno je novih 14 telefonskih linija i 6 linija DZ za psihološku podršku. U objektu na Novom naselju se otvara i dispanzer za decu sa respiratornim tegobama. Ponosan sam na sve zdravstvene radnike, kao i na sve koji rade u kol centrima, na volontere koje organizuje Crven krst, njih je 100 anagažovano, a 500 volontera je na čekanju.

Кontaktirali smo upravnike stambenih zgrada da se i oni angažuju oko pomoći ljudima – naglasio je gradonačelnik Vučević. On je rekao da će javnost putem medija biti obaveštena o svim trgovinama koje će od 4 do 7 ujutro biti otvorene za starije sugrađane, a reč je o preko sto objekata u Novom Sadu, kao i o dežurnim apotekama.

-Nije lako i neophodna je dobra organizacija. Prevoz za zaposlene u zdravstvu, i one koji moraju da rade u privatnim kompanijama realizovaće se u dogovoru sa državnim organima. Ciklonizacija i JКP Stan obilaze ceo grad i dezinfikuju pored javnih ustanova i stambene zgrade, i važno je da se koordiniraju sa upravnicima zgrada, kako bi im dozvolili da uđu, s obzirom na razne priče o lažnom predstavljanju koje kruže. Uspevamo da zadržimo maksimalan nivo komunalnih usluga, svi kapciteti su angažovani. Očekujte da će uskoro biti propisano zatvarnje parkova i pijaca, verovatno od sutra – naveo je Vučević.

Gradonačelnik je najavio da će već početkom iduće sedmice biti doneta odluka o jednokratnoj pomoći za preko 33.000 penzionera u Novom Sadu sa penzijama do 30 000 dinara, i to iz robne rezerve i Crvenog krsta. On je takođe izjavio da se radi na odluci kojom će biti omogućen popust na zakup poslovnog prostora u gradu i na SPENS-u kako bi se pružila podrška privatnim firmama.

- Suficit u budžetu Grada će sačuvati Novi Sad. Veliki problem će imati JGSP, koji neće moći da opstane u ovakvim okolnostima bez značajne podrške Grada, međutim sada je najvažnije pitanje spašavanja ljudskih života – rekao je Vučević.

On je apelovao na građane da budu jedinstveni, solidarni i disiplinovani kako bismo što brže i sa manje posledica izašli iz krize izazvane epidemijom korona virusa.

- Naša država može biti primer u Evropi kako funkcioniše sistem u ovako teškim uslovima. Nema odmora za zaposlene u zdravstvu i u javnom sektoru, solidarnost se oseća na svakom koraku, mnogi privatnici nude svoje smeštajne kapacitete.

Međutim, sada je najvažnija samokontrola, nije vreme za druženja, jer pravo na život je osnovno pravo. Svi zajedno moramo doprineti da bude što manje obolelih i teških posledica – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

On je rekao da Grad distribuira maske svima koji moraju da budu na terenu, te pored radnika gradskih preduzeća i organa, maske je Grad nabavljao i za radnike Pošte, EPS-a, kao i taksistima. On je podsetio da je najavljeno da će sledeće nedelje nekoliko miliona maski stići u Srbiju, pa će krenuti njihova distribucija ka apotekama širom zemlje.
ime-nik.com NOVI SAD SRBIJA AP VOJVODINA ZANIMLJIVOSTI INTERNET EVROPA EDUKACIJA HRANA OBRAZOVANJE BEOGRAD ISPORUKA CENTAR OBUĆA RESTORAN ŠKOLA DETELINARA STRANI JEZIK IGRAČKE ODEĆA SALON LEPOTE KUHINJA MAJICE NAOČARE BULEVAR ODMOR KOZMETIKA KOZMETIČKI SALON OBUKA TEPIH RESTORAN FORUM FRIZER KUĆNI LJUBIMCI NAMEŠTAJ NEKRETNINE RUČAK TREPAVICE TURIZAM SVE ZA VAŠE MALIŠANE XOXO BEAUTY SALON DIOPTRIJSKE DORUČAK FRIZERSKI SALON TELEP NOKTI SVILENE TREPAVICE XOXO AUTOMOBILI ENGLESKI KURSEVI NEMAČKI NOVO NASELJE OPTIKA PILETINA SALON NADOGRADNJA GRČKA IGRAONICA MAĐARSKI ODRŽAVANJE PREVOD VEČERA AUTO ŠKOLA GIPSARSKI RADOVI ITALIJANSKI IZDAVANJE MAČKE PONY KUTAK ADAPTACIJA EKOLOGIJA EXIT FRANCUSKI KONJI LETOVANJE MATURA PICA VOĆE I POVRĆE NS NAMEŠTAJ NAMEŠTAJ PO MERI BULEVAR EVROPE DEPILACIJA DUBINSKO PRANJE DUNAVSKA KREVET MANIKIR NOVA DETELINARA PETROVARADINSKA TVRĐAVA ŠKOLA STRANIH JEZIKA AUTO ŠKOLA FLOYD DOSTAVA ENTERIJERI FASADE GIFT SHOP KOMP KAMP KOMPJUTERSKI KAMP KUPATILO LIMAN MUZIKA OPTIKA JUFLEX OPTIKA VUKAŠINOVIĆ PIĆE PLAKAR REGISTRACIJA SHOP BOMBYX NEKRETNINE SAMOUSLUŽNA AUTO PERIONICA MEGA WASH BRZA HRANA DOMAĆA KUHINJA DUNAV EDUKATIVNE IGRAČKE FARBANJE FRIZURA GRČKI KREČENJE LEPOTA LETCI MEGA SJAJ MOLERSKI RADOVI NS STIL PERIONICA PIJACA PISANO PREVOĐENJE PREVOD DOKUMENATA SOLARIJUM SUVENIRI TEHNIČKI PREGLED CENTAR STRANIH JEZIKA ATLANTIS RESTORAN DEDINA TAJNA TOBACCO SHOP NOVI SAD ADRIAHOST ATLANTIS AUTO ŠKOLA DUNAV AUTO ŠKOLA UNA M BRZO ČITANJE CAT HOTEL CENTAR STRANIH JEZIKA DELIMO LETKE DIP POWDER DNEVNI BORAVAK DUBINSKO PRANJE NAMEŠTAJA DUBINSKO PRANJE POSLOVNIH PROSTORA DUBINSKO PRANJE VOZILA EPILACIJA FRENC G.IMI RESTORAN IGRAČKE ZA NAJMLAĐE ISHRANA KONGA MUSIC LASH LIFT MADERO TERAPIJA MATEMATIKA MINIVAL TREPAVICA MISLIŠA I IGRIŠA JEZIČKO-EDUKATIVNI CENTAR MUZIČKA OPREMA NAILS NOVOSADSKI SAJAM OPREMA ZA JAHANJE PANSION PK PLAFON PONY SHOP PRODAVNICA AUTO DELOVA SRPSKI ZA STRANCE SUKNJE UNA M VACUSLIM 48 VAUČERI ČASOVI

POPULARNO