Treba nam GVOZDENA disciplina - Sajam NIJE smeštaj, već bolnica, trenutno nam nije potreban, ali se pripremamo


Epidemiolog Branislav Tiodorović suznih očiju uputio apel
svima: "Treba nam gvozdena disciplina narednih nedelja! SVI DA SE PONAŠAJU ODGOVORNO i ŠTITE I SEBE I DRUGE!".

Tragični podaci i slike iz Italije i Španije, ali i drugih zemalja, gde se broj umrlih od korona virusa broji u hiljadama, moraju sve da zabrinu. Pogotovo u Srbiji, gde su danas, u jednom danu umrle TRI OSOBE, od kojih je jedna imala 48 godina.

Epidemiolog Branislav Tiodorović je u dužem obraćanju javnosti, poslednje rečenicu izgovorio gotovo kroz suze: "Teško mi je kad neko umre..." prenosi Mondo uživo.


Sajam nije smeštaj, već bolnica

"Prvo da razmislimo pojam, Sajam nije predviđen za kolektivni smeštaj. Kolektivni smeštaj je mesto gde idu zdravi. Sajam je predviđeno da bude bolnica pozitivnih sa minimalnom simptomatologijom. Tamo bi trebalo da idu pozitivne osoba. To je dakle privremena bolnica velikog kapaciteta".

"Naš sistem je predvideo i broj dece koji zahtevaju lečenje i taj broj je izuzetno mali. Za grad Beograd ona će biti smeštena u Dragiša Mišović. Naravno, uvek postoje izuzeci, od kineskih kolega smo čuli za kompletne inficirane porodice bez teških simptoma. Oni će ostati zajedno. Kod osoba kod kojih je neophodno lečenje, deca idu u D. Mišović", rekao je Goran Stevanović.

"Sajam se priprema, a u ovom trenutku nam nije potreban. Nadam se da nam neće biti potreban, ali moramo da ga pripremimo. To je priprema. Radimo sve što možemo, očekujemo pomoć kompletnog društva da do toga ne dođe, ali moramo biti spremni za to", rekao je Stevanović, prenosi Mondo uživo.

izvor: mondo.rs, agencije, foto: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...