Tokom vikenda u Novom Sadu - Dezinfikovane sve škole, vrtići i gradski autobusi, formira se volonterski centar...


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio da su
pored svih mera koje je država Srbija uvela zbog epidemije korona virusa, u vojvođanskoj prestonici tokom vikenda dezifinkovani svi vrtići i škole, kao i javni prevoz.

Istakao je da će se u zavisnosti od broja putnika u svakom trenutku na ulicama Novog Sada biti dovoljan broj autobusa.

Gradonačelnik je podvukao da je u ovom trentuku svetske pandemije virusa najvažnije da slušati preporuke struke i epidemiologa jer to je jedini način da sačuvamo sebe, svoju porodicui, komšije...

- Građani moraju da budu svesni da koliko da je ovo sve da je neprijatno, ne smemo sebe dovoditi u stanje panike i haosa, jer time nikome nećemo pomoći - naglasio je i potvrdio da od petka u Novom Sadu komunalna policija proverava sve ugostiteljske objekte u kojoj ima više od sto ljudi (nova odluka do 50). Do sada nije bilo kršenja odluke, što je dobra stvar, dodao je i apelovao na najstarije sugrađne da ne izlaze iz svojih kuća.

Gradonačelnik je najavio i da će u narednim danima biti formiran i volonterski kol centar koji će pružati podršaku najstarijim osobama ili hroničnim bolesnicima, kako u savetima, tako i dopremanju namirnica.

izvor: agencije

"Građani ne poštuju preporuke - ne terajte nas da uvedemo policijski čas"

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope