Taksisti u Novom Sadu neće raditi od 19.30 do 5 časova ujutru


U skladu sa novim preventivnim merama Vlade Srbije
i uvođenjem policijskog časa, taksi udruženja u Novom Sadu ubuduće neće raditi od 19.30 do 5 časova ujutru, prenosi RTV.

Inače povećane su mere samozaštite i u vozilima. Pored pojačane higijene, putnicima nije dozvoljeno da sede na prednjem sedištu, odnosno do vozača.

Kako jedni sa drugima ne bi bili u direktnom kontaktu, putnik isključivo može sedeti na zadnjem sedištu u taksi vozilu. Pored te mere, vozačima je naloženo da posle svake stranke dezinfikuju vozilo ukoliko je to moguće, ističu u taksi udruženju.

"Mi smo još u četvrtak imali sastanak radne grupe u gradu gde smo tražili od grada i u petak preko taksi komore, preko te radne grupe, da nam se omogući da nabavimo da kupimo sredstva koja bi zaštitila taksiste. To su rukavice, maske i razna hemijska sredstva. Juče smo uspeli od grada da dobijemo 1.000 rukavica, nešto smo podelili u okviru udruženja, danas će drugi doći po to, očekujemo da stignu maske, što se tiče hemijskih sredstava, tu se snalazi ko kako može", kaže Jovica Kličković, direktor udruženјa "Pan taksi", prenosi RTV.

Smanjen je broj taksista u udruženjima, jer su neki od vozača taksi vozila oni koji imaju 65 i više godina, koji su sada u kućnoj izolaciji, a ne rade ni vozači koji imaju malu decu kod kuće iz mera predostrožnosti.

Poslednjih nekoliko dana uočavaju pad u broju poziva kao i usluga, tako da sada imaju dve trećine manje posla, potvrđuju u udruženju "Pan taksi", a vodi se računa i o dispečerima.

"Što se tiče samih radio centara, pretpostavljam da će oni biti zatvoreni, mi smo još u četvrtak krenuli sa dodatnom higijenom u radio centrima, zabranili smo ulazak svima da bi zaštitili pre svega i naše zaposlene", ističe Kličković.

U skladu sa novim merama Vlade Srbije koje podrazumevaju uvođenje policijskog časa nijedno taksi udruženje u Novom Sadu ubuduće neće raditi od 19.30 do 5 časova ujutru, prenosi RTV.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: ilustracija

Vojska Srbije angažovana u sprovođenju vanrednog stanja

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Najveće gradilište u Novom Sadu: 2.000 stanova na Jugovićevu - po veličini odmah iza Beograda na vodi