Studentima 16.000 vaučera za popuste - SNP, Spens, Novosadsko pozorište...


U okviru realizacije projekta za unapređenje kulturnih
i sportskih aktivnosti studenata u akademskoj 2019/2020. godini, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević uručio je 16.000 vaučera predstavnicima studentskih parlamenata 14 fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i devet visokih škola čiji je osnivač Skupština AP Vojvodine.

Tim povodom sekretar Milošević je izjavio da je reč o projektu na koji je posebno ponosan, jer govori ne samo o poverenju u fakultete i profesore nego i o brizi o studentima.

"Studenti zaslužuju društvenu brigu ne samo kada su u pitanju smeštaj i ishrana nego i ukupnost njihovog kulturnog i sportskog života. Posebno mi je drago što je ova inicijativa potekla upravo od predstavnika Studentskog parlamenta. Ove godine nominalna vrednost jednog vaučera iznosi 250 dinara, što znači da smo uz 16.000 štampanih vaučera za ovaj projekat opredelili četiri miliona dinara", naglasio je sekretar Milošević i dodao da je Studentski kulturni centar zadužen za njihovu distribuciju i sklapanje ugovora sa kulturnim i sportskim institucijama.

"Izuzetno je važno što smo zajedno – Studentski kulturni centar, Studentski parlament i Pokrajinska vlada – radili na tome da unapredimo kvalitet života mladih", zaključio je Milošević.

Prema rečima Ane Todorović, predsednice Studentskog parlamenta, ovaj projekat postoji već tri godine i svake godine je sve bolji i snažniji, baš kao i saradnja i partnerstvo između Pokrajinskog sekretarijata, Univerziteta u Novom Sadu i predstavnika studentskih parlamenata.

"Ove godine se i bioskop pridružio listi institucija pružalaca usluga, tako da je studentima omogućeno da svakog utorka pogledaju film tako što će vaučer zameniti za bioskopsku kartu", kazala je Ana Todorović.

Pored Srpskog narodnog pozorišta, Novosadskog pozorišta, Pozorišta mladih i SPC "Vojvodina" u Novom Sadu, institucije koje su se pridružile ovom projektu su i narodna pozorišta i sportski centri u Somboru, Subotici, Kikindi, Zrenjaninu, Vršcu i Sremskoj Mitrovici.

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope