Sa Kinezima dogovorena laboratorija - u kojoj će moći da se uradi 2.000 testova dnevno


Sa ekspertima iz Kine dogovoreno da se postavi jedna velika
laboratorija, u kojoj će moći da se uradi 2.000 testova dnevno.

Predsednik Aleksandar Vučić je ponovio da je danas ubedljivo najteži dan, sa najviše testiranih, a da će sutra biti i još mnogo gori.

"Imaćemo prvi put preciznu sliku o tome koliko je zaraženih ušlo iz inostranstva. Plašimo se da je užasno veliki broj", rekao je Vučić.

Kako je rekao, nadležni se bore i nastoje da rade brzo.

"Sa Kinezima smo dogovorili jednu veliku laboratoriju da se postavi, koja može, u kraćem vremenskom roku, da obavi 2.000 testova u jednom danu", rekao je Vučić.

On je ponovio da je počelo da se radi mnogo više testova, te da su i rezultati mnogo teži, ali, ističe, to je možda i bolje, jer što se pre virus otkrije, pre ćemo prebroditi ovu situaciju.

"Bolje istini pogledati u lice, nego skrivati pod tepih dok ne dođe katastrofa. Polako ulazimo u sistem ubrzanog testiranja i borićemo se za živote ljudi", rekao je Vučić.

"Srećan sam što se pojavio strah. Nisam tu da nekom lečimo strah, već da stvorim uslove lekarima da sačuvaju život. A, lekari kažu - što se više ljudi plaše, više će da sede u kući. A, to je smisao svega", rekao je Vučić.

On se zahvalio volonterima koji u Štark Areni rade na pakovanju paketa pomoći za 173.000 penzionera u Beogradu, sa primanjima manjim od 30.000, ističući da je to ogromna pomoć za te ljude.

izvor: Tanjug, agencije, foto: Tanjug (Zoran Žestić)

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Najveće gradilište u Novom Sadu: 2.000 stanova na Jugovićevu - po veličini odmah iza Beograda na vodi