Prestaje javni prevoz u Srbiji - obustavlja se rad kafića, restorana, tržnih centara


Očekuje se velika pošiljka iz Narodne Republike Kine

Premijerka Srbija Ana Brnabić najavile je nove mere u borbi protiv virusa korona.

Ona je na konferenciji izjavili da od subote, 20 časova, prestaje sav javni prevoz na čitavoj teritoriji Republike Srbije.

NOVA IZMENA - OD SUBOTE u 20 časova se zatvaraju svi kafići, restorani i tržni centri. Biće dozvoljena dostava hrane.

Zabrana rada kafića i tržnih centara već od subote, sledi zabrana okupljanja više od pet ljudi


"Kasnije ćemo ući i u tu borbu, verovatno, sa velikim broj njih da ne plaćamo kazne, da ne pokrivamo izgubljenu dobit. Od njih i njihove društvene odgovornosti će zavisiti to koliko će dalje teretiti nas. U ovom trenutku opasnost je suviša velika, pritisak na naše lekare, medicinske sestre i njihove saradnike je suviše veliki da bismo razmišljali o materijalnim troškovima ovoga. Dozvolićemo dostavu hranu, zato što pored javnog prevoza, putnički automobilski prevoz, taksi prevoz, mogu da funkcionišu još uvek", izjavila je Brnabić.

Sutra između 19 i 20 časova, očekuje se velika pošiljka iz Narodne Republike Kine. Između ostalog, dolaze eksperti iz Kine, koji će pomoći stručnjacima iz Srbije da se bore sa virusom.

"Molim još jednom poslodavce da imaju maksimalno razumevanja za zaposlene, da im omoguće, ako mogu, da rade od kuće. Oni koji ne mogu preko privredne komore Srbije neka se jave vladi Republike Srbije i videćemo da u tim slučajevima obezbedimo prevoz, da pokušamo da privreda trpi što manje, samo i isključivo zato što Srbija treba da nastavi da živi i radi i posle. I zato što će nam biti potreban novac za sve ono što ćemo danas investirati i što investiramo u ljudske živote u Srbiji. Niko neće propasti ukoliko nekoliko nedelja bude slabije poslovao. Imajte razumevanje, solidarnosti, hajde svi zajedno da se strpimo, da razmišljamo danas i narednih dana i nedelje, da razmišljamo o ljudima", dodala je Brnabić.

Ona je još jednom zamolila građane da ostanu u svojim kućama.

izvor: agencije, foto: ilustracija

Zabrana rada kafića i tržnih centara već od subote, sledi zabrana okupljanja više od pet ljudi

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Najveće gradilište u Novom Sadu: 2.000 stanova na Jugovićevu - po veličini odmah iza Beograda na vodi