Posle fabrike u Novom Sadu i - Akademija za čokoladu i kakao?


Investicija od 50 miliona evra, oko 100 zaposlenih


Sa markicom "Proizvedeno u Novom Sadu", već početkom iduće godine put sveta krenuće čokolade čuvenog švajcarskog brenda "Beri Kalebo". Fabrika u izgradnji već je dobila epitet najslađe investicije u ovom delu Evrope.

Prvom fabrikom u Jugoistočnoj Evropi, najveći svetski proizvođač čokolade, osim novih radnih mesta i razvojno-istraživačkog centra, Novi Sad, ali i čitavu Srbiju, još bolje pozicionira na mapu vrlo primamljivih destinacija za ulaganja.

"Dobićemo jednu od najslađih fabrika svakako u ovom delu Evrope, i imati još bolji CV grada, odnosno još bolju ličnu kartu grada u tom ekonomskom segmentu. Investicija od 50 miliona evra, oko 100 zaposlenih, ali 30 tehnologa, ali njihova ideja je da ovde otvore i akademiju za čokoladu i kakao", kaže Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, prenosi RTV.

Dolazak velikih svetskih kompanija u Novi Sad, kao što su i Kontinental, Lir, Boš, najbolji je dokaz privrednog preporoda grada u poslednjih osam godina.

"To vam omogućava da deca idu besplatno u vrtić, to vam omogućava da pojeftini cena đačke i studentske pokazne karte i da izjednačite sve delove grada u pogledu cene autobuske karte, to vam stvara uslove da kupite svim đacima prvacima udžbenike, to vam stvara uslove da budete Evropska prestonica mladih i Evropska prestonica kulture", kaže Vučević.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: Abhinav Goswami, Pexels

Usvojeno: Godišnja karta 5.000 dinara, za sve linije za učenike - Smanjenje cena markica

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope