Policijski čas u Novom Sadu: Mirno, par intervencija policije - sprovodi se ono što je suština mera


Tokom prve noći zabrane kretanja u Novom Sadu
je bilo mirno, a policija je intervenisala u nekoliko sporadičnih slučajeva, izjavio je danas gradonačelnik tog grada Miloš Vučević.

"Policija je intervenisala u nekoliko slučajeva, ali je to bilo sporadično. Inače je noć protekla u najboljem redu, sprovodi se ono što je bilo suština mera", rekao je Vučević za RTS, upitan kako je prošla prva noć zabrane kretanja od 20 sati uveče do 5 ujutru u Novom Sadu.

Gradonačelnik Novog Sada je naveo da je grad dobro snabdeven i istakao da veruje da je prošao prvi talas "navale" po supermarketima, kada su građani kupovali velike količine namirnica.

"Ima dovoljno hrane, Srbija proizvodi više nego što može da potroši, građani s te strane mogu da budu spokojni", rekao je Vučević.

On je istakao da sve komunalne službe u gradu funkcionišu, da je saobraćaj u redukovanom režimu, da se dezinfikuju javne površine i stambene zgrade, kao i ustanove u kojima postoji radna obaveza.

Podsetio je da je grad otvorio kol centre za građane gde se mogu informisati i postavljati pitanja u vezi sa korona virusom, kao i da je pri Domu zdravlja otvoreno 20 novih kol centara, sa sedam psihologa.

Gradonačelnik je apelovao na Novosađane, posebno starije građane i one koji imaju teža oboljenja, da ostaju u svojim domovima, da će im biti dostavljeno sve što im je potrebno od lekova i hrane, te istakao da se ova situacija može prevazići samo uz disciplinu i solidarnost.

Upitan kada će u novosadske apoteke stići maske i rukavice, Vučević je rekao da se nada da će se uskoro stabilizovati tržište i da će apoteke biti snabdevene dovoljnom količinom maski i sredstava za dezinfekciju.

On je apelovao na građane da budu solidarni i da ne prave prevelike i nepotrebne zalihe tih sredstava.

"Nema svrhe da jedan ima sto maski, a njegove komšije nemaju nijednu, ništa time nije postigao", rekao je Vučević.

On je podsetio da grad obezbeđuje rukavice i sredstva za vozače u javnom prevozu, taksiste, radnike u komunalnim službama i druge.

izvor: RTS, rtv.rs, agencije, foto: Jaroslav Pap

Kako će izgledati novi most u Novom Sadu? Predstavljena idejna rešenja - izgradnja ranije nego što je predviđeno (FOTO, VIDEO)

Ministar građevinarstva: Imaćemo praktično jedan grad, Beograd i Novi Sad će se spojiti