Policijski čas 24h - ako se ne poštuju mere, okuplja... Dozvole za šetanje ljubimaca ukinute zbog zloupotreba


Pojavile su se zloupotrebe u tom periodu između osam i devet

Premijerka Ana Brnabić večeras je ponovo apelovala na građane da ostanu kod kuće i budu disciplinovani, i najavila da će ako bude potrebno biti uvedene još rigoroznije mere.
"Država je do sada dala svu moguću podršku ali na građanima je da li ćemo borbu sa korona virusom da dobijemo ili ne", istakla je Brnabić na TV Pink.

"Mi smo u ratnom stanju, ako treba podržaćemo i 24-časovno zatvaranje"


Epidemiolog Predrag Kon istakao je danas da struka nije bila protiv da građani u određenom periodu mogu da izvedu kućne ljubimce napolje. Ipak, kako je rekao, bilo je mnogo zloupotreba te mere.

"Konretno za puštanje i izlazak pasa, direktno smo pitani i mi smo rekli da može, ali su se pojavile zloupotrebe u tom periodu između osam i devet i da svaka mogućnost zloupotrebe nečega što je dato u najbolje moguće svrhe nema veze sa strukom“, rekao je Kon.

Kada je reč o okupljanjima u verski objektima i pričešću jednom kašičicom, Kon je istakao da je to visikorizično, ali da struka ne može doneti odluku o tome da se takve pojave zabrane.

"Mi dajemo samo preporuke, zabrana dolazi od vlasti. Apelujem na ljude da je ovo ozbiljna bolest i da je rizik pri korišćenju iste kašičice daleko veći. Jasno smo rekli i da ne sme biti nikog na udaljenosti manjoj od dva metra", rekao je Kon.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: foto: Jaroslav Pap

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...