Počinje masovno testiranje po savetu kineskih stručnjaka - Martovska penzija odjednom, zajedno sa 4.000 dinara pomoći


Prema najnovijim podacima, u Srbiji je potvrđeno još 27 slučajeva
koronavirusa, pa je ukupan broj obolelih 249. Prosečna starost obolelih u Srbiji je oko 50 godina, a dve trećine zaraženih su muškarci. Preminula je treća osoba zaražena koronavirusom u Srbiji.

18.46 – Na značajnu i veliku državnu pomoć mogu da računaju oni preduzetnici koji ne budu otpuštali ljude, kaže predsednik.

18.45 – Martovska penzija neće biti isplaćena u dva dela, nego odjednom 10. aprila zajedno sa 4.000 dinara pomoći penzionerima.

18.41 – Srbija neće da smanjuje penzije, ni plate u javnom sektoru, nećemo da diramo ni minimalac. Zato će sav novac biti upućen u privatni sektor, ističe Vučić.

18.40 – Hoćemo da krenemo u kontranapad, ali za to nam je potreban narod koji će da razume da treba 20 dana da sedi u kući, rekao je Vučić.

18.38 – Od presudnog značaja je da naši lekari izdrže, već su umorni, a predstoji nam teži deo, dodaje Vučić i kaže da nikada nećemo moći da im izrazimo zahvalnost koju zaslužuju.

18.35 – Računamo na ekspertsko znanje kineskih doktora i pomoć Kine u ovoj žestokoj borbi, kaže Vučić.

18.30 – Počinjemo sa masovnim testiranjem po savetu kineskih stručnjaka, ističe Vučić.

18.24 – Pre nešto više od sat vremena preminula je još jedna osoba ženskog pola stara 60 godina u bolnici "Dragica Mišović". Nije imala tešku kliničku sliku. To je treća žrtva koronavirusa u Srbiji, naveo je predsednik Aleksandar Vučić.

18.00 – Avion "Er Srbije" koji je poslat po naše državljane u Moskvu vratio se u Beograd i sleteo na aerodrom "Nikola Tesla".

17.30 – Predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić sastali su se sa lekarima iz Kine koji pomažu Srbiji u borbi protiv koronavirusa. Sastanku su prisustvovali članovi oba krizna štaba – za suzbijanje koronavirusa, kao i za otklanjanje posledica po privredu.

17.15 – Oko stotinu državljana Srbije, među kojima ima dece i hroničnih bolesnika, zarobljeno je na Tajlandu i nemaju način da dođu do Srbije.

16.40 – Na Kosovu registrovana još dva slučaja koronavirusa, ukupno zaraženo 35 osoba.

16.15 – Na austrijsko-mađarskom prelazu Nikelsdorf nalazi se grupa ljudi iz Srbije koja je posle proglašenja zabrane ulaska u Srbiju krenula na put na sopstvenu odgovornost.

16.10 – Privredna komora Srbije saopštava da je napravljena baza od 4.500 autobusa, različitih prevoznih sredstava iz 195 firmi u 99 gradova koji se stavljaju na raspolaganje za prevoz zaposlenih do posla u vreme vanrednog stanja. Apeluju da poslodavci podnose objedinjen zahtev za prevoz zaposlenih, kako bi se izbegli pojedinačni zahtevi.

15.40 – Epidemiolog Predrag Kon istakao je da Srbija ima šta da nauči od kineskih stručnjaka koji su došli u Srbiju, ali su i oni prihvatili neke specifičnosti kod nas.

15.30 – Zaključno sa presekom od jučerašnjeg dana, prosečni uzrast svih osoba kod kojih je potvrđen koronavirus u Srbiji je oko 50 godina i dve trećine su muškarci, navela je Darija Kisić Tepavčević, direktorka Instituta "Batut".

15.15 – Hospitalizovano je 125 pacijenata u Srbiji – 11 u KC Vojvodine, 17 u KC Niš, devet u KC Kragujevac, 22 na Klinici za infektivne i tropske bolesti, 57 u KBC "Dragiša Mišović" i devetoro na pulmologiji.

15.10 – Ukupno 16 pacijanta je na respiratorima. Dvoje u KC Vojvodine, četvoro u KC Niš, dvoje u KC Kragujevac, osmoro na Klinici za infektivne i tropske bolesti.

15.00 – Potvrđeno još 27 slučajeva koronavirusa.

izvor: rts.rs, agencije, foto: Tanjug (Dragan Kujundžić)

Kako će izgledati novi most u Novom Sadu? Predstavljena idejna rešenja - izgradnja ranije nego što je predviđeno (FOTO, VIDEO)

Ministar građevinarstva: Imaćemo praktično jedan grad, Beograd i Novi Sad će se spojiti