Oboreni svi rekordi: Za samo četiri dana - Planulo i novih 60.000 vaučera


Vaučera za odmor u Srbiji više nema

Za samo četiri dana država je podelila svih 60.000, za koliko je dodatno bilo izdvojeno para. Ovim su oboreni svi rekordi oko dotiranog odmora u našoj zemlji, a male su šanse da će biti novih do kraja ove godine.

Kako je za Novosti potvrdio i ministar turizma Rasim Ljajić, vaučera više nema, ali se ne zna da li će biti tražen dodatni novac od Vlade Srbije za nove dotirane "čekove" od 5.000 dinara.

- U 2014. godini, za šest meseci smo jedva podelili nekih 14.000 vaučera, a sada smo samo u jednom danu izdali 15.000 - rekao je Ljajić.

- Ne znam hoće li biti novih vaučera, ali da smo planirali da podelimo 500.000 svi bi bili razdeljeni.

Inače, Vlada Srbije krajem prošle godine izdvojila je novac za dodelu 100.000 vaučera za ovu godinu. Već polovinom februara oni su "potrošeni", pa je Ministarstvo turizma tražilo dodatna sredstva za nove vaučere. Prošlog petka država je odobrila još 300 miliona dinara. Time su obezbeđena sredstva za još novih 60.000. Niko, međutim, nije očekivao da će oni biti razdeljeni već posle samo četiri dana.

izvor: novosti.rs, agencije, foto: icon0.com, Pexels

Kako će izgledati novi most u Novom Sadu? Predstavljena idejna rešenja - izgradnja ranije nego što je predviđeno (FOTO, VIDEO)

Ministar građevinarstva: Imaćemo praktično jedan grad, Beograd i Novi Sad će se spojiti