Novo povezivanje Novog naselja i Veternika na leto - za sada radovi po planu


Povezivanje Novog naselja i Veternika, odnosno Bulevara
Jovana Dučića s Ulicom Dragoslava Srejovića, trebalo bi da bude završeno na leto, budući da je rok za završetak 300 kalendarskih dana.

Urađeni su tamponski slojevi na kolovozu, podzemna infrastruktura i deo kružne raskrsnice, a u toku je izgradnja pešačkih staza i parkinga, prenosi Dnevnik.

Produžavanjem Bulevara Jovana Dučića oko 330 metara ka Ulici Dragoslava Srejovića, Novi Sad će se, osim preko Ulice Mileve Marić i Futoškog puta, na još jednom mestu povezati s Veternikom.

Očekuje se da će izgradnja nove saobraćajnice omogućiti kontinuiran tok saobraćaja od Bulevara oslobođenja do Ulice kralja Petra Prvog u Veterniku, što bi, kada je reč o saobraćaju, trebalo da rastereti Novosadski put.

Tehnička dokumentacija za produžetak Bulevara Jovana Dučića koštala je Gradsku upravu za građevinsko zemljište i investicije 2,85 miliona dinara, dok će za izgradnju saobraćajnih površina s pratećom infrastrukturom i javnim osvetljenjem, Grad Novi Sad i AP Vojvodina izdvojiti ukupno 253,6 miliona dinara, s PDV-om. Izvođač, „Karin komerc MD”, uveden je u posao 18. septembra, a osim te firme, u izgradnji učestvuju i firme „Put invest”, „Tim kop” i Geodetski biro „Geometar”.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo, ilustracija, arhiva

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Najveće gradilište u Novom Sadu: 2.000 stanova na Jugovićevu - po veličini odmah iza Beograda na vodi