Nove mere u Novom Sadu: Zabranjen odlazak u park, upravnici zgrada organizuju dostavu robe starima, besplatan parking...


Gradski štab izdao je naredbu Tržnici da zatvori sve pijace na teritoriji grada

Gradski štab za vanredne situacije na sednici održanoj danas, 22. marta doneo je nove naredbe u cilju suzbijanja širenja epidemije virusa korona.

Kako je saopštio Grad, izdata je naredba Direkciji za robne rezerve da u saradnji sa Crvenim krstom Novog Sada obezbedi pojedinačne pakete sa osnovnim životnim namirnicama za sve penzionere u Novom Sadu čiji iznos mesečne penzije ne prelazi preko 30.000 dinara.

Takođe, izdata im je naredba da obezbede hitnu isporuku paketa sa osnovnim životnim namirnicama socijalno ugroženim građanima, a prema proceni i zahtevu Centra za socijalni rad.

Gradski štab izdao je naredbu Tržnici da zatvori sve pijace na teritoriji grada, kao i objekte unutar pijačnog prostora.

Svi maloprodajni objekti koji imaju ulaze van pijačnog prostora mogu da nastave obavljanje svoje delatnosti.

Parking servisu naređeno je da obustavi naplatu parkinga u Novom Sadu od 23. do 27. marta.

Štab je zabranio i korišćenje parkova, dečjih i rekreacionih igrališta, skejt parkova, fitnes mobilijara, odnosno teretana na otvorenom kao i tartan staza na keju.

Upravnicima stambenih zajednica i profesionalnim upravnicima naređeno je da u svojim stambenim zajednicama evidentiraju osobe starije od 65 godina i druge kojima je potrebna pomoć u dostavljanju osnovnih namirnica i drugih neophodnih sredstava, te da za iste organizuju dostavu.

izvor: agencije, foto: ilustracija

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Najveće gradilište u Novom Sadu: 2.000 stanova na Jugovićevu - po veličini odmah iza Beograda na vodi