Nema novih mera, za sada - Vučić: Nismo sadisti, ovo vas molimo


O merama...

"Saglasni smo da ne možemo Bog zna šta više da uradimo osim da ostanemo kod kuća. Nemojte ljudi da tražite dozvole da biste prekršili policijski čas. Ko Boga vas molim. Niko od nas nije sadista pa hoće da vas muči. Ovo vas molimo da preživimo, samo vas molim da to razumete", prenosi Mondo uživo.


"Nećemo da zatvaramo gradove, ali vas molim... Imaćemo geometrijsku progresiju mrtvih... Pojavilo nam se novo žarište, Ćuprija, stigli su neki novi iz inostranstva. Prvo bismo zatvorili Ćupriju. U Valjevu je veća disciplina, a mnogo gluposti smo tamo napravili, srce me boli. Od proslava, do drugih neodgovornih stvari".

"Moja molba penzionerima... U ovome ima jedna dobra stvar, da u gerontološke centre nije ušla korona i i dalje imamo mlađe ljude koji su zaraženi"

"Ima još dve dobre vesti, trudnica koja je zaražena korona virusom rodila je zdravu bebu, za čistu devetku, da je živa i zdrava i lepša i pametnija od oca i majke. Trudnica se za sada takođe dobro oseća, videćemo kako će teći dalje".

"Znate da je iz one prve krize, sa Luganom i Nišom, jedan mladić iz Valjeva bio na respiratoru, sad smo uspeli da ga skinemo sa respiratora, još ne možemo sa sigurnošću da kažemo da je taj proces završen, ali imamo veliku nadu da će sa tim mladim čovekom sve biti u redu. Ovo sam ispričao da biste znali da su najpogođeniji oni koji su bolesni i oni koji su stariji. Zato još jednom pozivam generala Mojsilovića da ne smeju ni ptica ni muva da uđu u gerontološke centre. Vojska to mora da čuva kao oko u glavi"."Moja molba građanima svih dobi... Ne izlazite iz kuće, to je jedini način da sačuvate sebe i svoje bližnje, Sve drugo što bismo vam govorili svaki dan je besmisleno ako to ne uradimo. Samo ćete slušati o sve većim brojevima. Da nismo obnovili Zemunsku bolnicu i Dragišu Mišović bili bismo na kolenima. Ovako smo kupili još šest-sedam dana. Krenuli smo ranije u obnovu Infektivne, krenuli smo novi Klinički centar, VMA ne valja ventilacioni sistem... I opet smo uspeli da u snabdevanju budemo najbolji u Evropi. Obezbedili smo dvostruko veći broj respiratora. Ne znam šta još država može da uradi osim da se borimo i da budemo loši policajci koji će da teraju ljude iako to čine za njihovo dobro"

izvor: mondo.rs, agencije, foto: Jaroslav Pap

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...