I fudbalske utakmice bez publike - Testira se sistem za nastavu od kuće


Mera zabrane prisustva pubike više iz psiholoških razloga

Vlada Srbije doneće danas odluku da se fudbalske utakmice u zemlji igradu bez prisustva publike, najavila je premijerka Ana Brnabić.

"Moja molba i u konsultaciji sa stručnjacima je bila da, ipak, ne dozvolimo publiku na fudbalskim utakmicama. Svi su se složili sa mnom i danas ćemo na sednici vladi doneti odluku da zabranjujemo publiku na fudbalskim utakmicama", rekla je Brnabićeva novinarima nakon sastanka sa stručnjacima.

Ona je rekla da se mera zabrane prisustva pubike donosi više iz psiholoških razloga, a da - bez obzira na sav pritisak koji postoji u javnosti - Vlada ne može doneti odluku o obustavi nastave u školama i na fakultetima.

Epidemiolog Predrag Kon objasnio je da bi zatvaranje škola u sadašnjim epidemiološkim uslovima bilo kontraproduiktivno jer sa za sa nema prisustva respiratornih infekcija ni prenošenja u školskim kolektivima, te da ni iskustva iz Kine ne ukazuju na potrebu za tom merom u sadašnjim okolnostima.

Predsednica Vlade je ranije danas izjavila da je u toku testiranje sistema za nastavu od kuće, ukoliko u jednom trenutku struka bude rekla da škole treba da se zatvore zbog novog korona virusa. Ona je rekla da je rano jutros imala sastanak sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem i njegovim timom, na kojem je bilo reči o tome da se krene u testiranje sistema učenja na daljinu i otklone eventualne smetnje.

izvor: agencije, foto: Vlada Srbije

Kako će izgledati novi most u Novom Sadu? Predstavljena idejna rešenja - izgradnja ranije nego što je predviđeno (FOTO, VIDEO)

Brza pruga: Ovako će izgledati nova železnička stanica u Sremskim Karlovcima - Gradi se i S nadvožnjak do Dunava (FOTO)