Hrana iz Srbije u vodećim trgovinskim lancima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima


U vodećim trgovinskim lancima u UAE tokom proleća
očekuju se novi proizvodi iz Srbije.

Domaće kompanije, koje su se uspešno predstavile na nedavnom Međunarodnom sajmu prehrane "Gulfood" u Dubaiju, intenzivno pregovaraju sa poslovnim partnerima o izvozu proizvoda na tržište Bliskog istoka, a očekuje se i realizacija prvih izvoznih ugovora.

Kako saopštava Privredna komora Srbije, 14 srpskih kompanija prehrambene industrije je, u organizaciji PKS i Razvojne agencije Srbije, predstavilo od 14. do 20 februara svoje proizvode i izvozni potencijal na 25. međunarodnom sajmu "Gulfood", koji se svake godine održava u Dubaiju.

Ova manifestacija okuplja vodeće proizvođače i prerađivače hrane sa svih kontinenata i predstavlja najznačajniji sajam prehrambene industrije na Bliskom istoku, prenose Novosti.

U saradnji sa Kancelarijom PKS u Dubaiju, našim izlagačima organizovani su susreti sa predstavnicima najvećih trgovinskih lanaca u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Tokom sajma privrednici su imali više od stotinu sastanaka sa trgovcima i distributerima, a Privredna komora Dubaija organizovala je panel diskusiju o potencijalu tržišta i mogućnostima unapređenja spoljnotrgovinske razmene Srbije i UAE u oblasti industrije hrane.

"Konkretizacija saradnje sa trgovinskim lancima već je počela. Siguran sam da će poslovi biti uspešni i da će sve više novih proizvoda iz Srbije biti na tržištima Bliskog istoka", kaže Marko Selaković, rukovodilac Kancelarije PKS u Dubaiju.

Poslovna zajednica UAE i Privredna komora Dubaija, dodaje, prepoznaju Srbiju kao pouzdanog partnera koji nudi prehrambene proizvode izuzetnog kvaliteta.

izvor: novosti.rs, agencije, foto:  Jan Vašek, Pixabay

Kako će izgledati novi most u Novom Sadu? Predstavljena idejna rešenja - izgradnja ranije nego što je predviđeno (FOTO, VIDEO)

Ministar građevinarstva: Imaćemo praktično jedan grad, Beograd i Novi Sad će se spojiti