Gužve tokom policijskog časa, privedeno preko 50 vozača


Svi su privedeni sudiji za prekršaje koji će ih procesuirati u skraćenom postupku

Policija ovog popodneva imala je povećan obim posla na mostu Gazele u Beogradu. Iako je prošlo 15 sati na ovom mestu stvorile su se gužve.

Kako saznaje B92, napravila se gužva na Gazeli i Mostaru, a prošlo je 15 sati, od kada počinje policijski čas, kako je juče odlučeno.

Zatečenim vozačima policija traži potvrde da im je dozvoljeno da budu na ulicama tokom zabrane kretanja, a onim koji ih nemaju službenici pišu kazne.

"Mi smo u ratnom stanju, ako treba podržaćemo i 24-časovno zatvaranje"


Prema komentarima sa društvenih mreža, do gužve je došlo zato što se deo njih vraća sa posla, a drugi je iskoristio priliku da ode do prodavnica koje rade do 14 ili 14.30. Ne računajući da će više njih imati isti plan, a ujedno i da će ih zateći policija - došlo je do gužve, objašnajvaju građani.

Policijska kontrola na beogradskom mostu Gazela danas popodne napisala je prekršajne prijave protiv 50 lica, jer su se svojim vozilima zatekli napolju nakon početka policijskog časa u 15 sati, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

Svi su privedeni sudiji za prekršaje koji će ih procesuirati u skraćenom postupku.

Kontrola na Gazeli bila je u toku i oko 19 sati. Pripadnici MUP-a zaustavljaju svako vozilo, traže dozvole za kretanje tokom policijskog časa i zatim proveravaju njihovu verodostojnost.

Za kršenje policijskog časa, odnosno mere Vlade o zabrani kretanja na javnom mestu vikendom od 15 sati do 5 sati ujutru, a radnim danom od 17 do 5, zaprećena je kazna od 50.000 do 150.000 dinara.

Ova novčana kazna može da bude preinačena u zatvorsku kaznu tako da se svaki dan zatvora računa po 1.000 dinara.

izvor: b92.net, agencije, foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

"Mi smo u ratnom stanju, ako treba podržaćemo i 24-časovno zatvaranje"

⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...