Disco opera u SNP - Rock opere rasprodate


Nakon nezaboravnog koncerta ROCK OPERA
združeni sastav novosadskog big benda, članova hora i orkestra opere srpskog narodnog pozorišta vas vodi na fantastično putovanje kroz najlepše teme  Disco muzike!

Disco opera 19.05. Srpsko narodno pozorište

DISCO je nekad bio totalni underground i alternativa – muzički pravac koji se stvorio iz bunta i želje za nečim novim, nečim što će naterati ljude da više plešu i uživaju u bogatim varijacijama kombinacije nekoliko muzičkih žanrova (Pop, Soul, Funk, Jazz, pa čak i Rock).

Činjenica je da je disko muzika krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih  unela sasvim novu čaroliju u muzički svet, tadašnje klubove ali i naša srca. Još uvek se pamte  hitovi  i nezaboravni refreni Done Samer, Abe, Boni M, Bi Džiza, Majkla Džeksona i ostalih velikih zvezda. Disco je postao kompleksni društveno-kulturni fenomen, čiji su se efekti prelili izvan uske muzičke sfere... Pojavom elektronske muzike, nebrojeno mnogo disko pesama su postale poznati remiksi. U našem slučaju- simfonijski remiksi, navodi se u najavi.

Na programu koncerta se nalaze neki od najpredstavnika autora disko talasa sedamdesetih i osamdesetih: Abba, Boney M, Bee Gees, Michel Jackson, Stevie Wonder, Dona Summer, Aretha Franklin, Quincy Jones, Wild Cherry...

Dirigent-Fedor Vrtačnik

Solisti:
Bojana Stamenov,
Sashka Yanx,
Zoran Šandorov,
„DISCO SISTERS“ članice hora opere SNP-a
Gabor Bunford, tenor saksofon
Dragan Kozarčić, truba

izvor, foto: Disco opera

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Stanovi od 500 evra po kvadratu i za zdravstvene radnike? Na Bulevaru Evrope do kraja godine nove zgrade