Dezinfekcija i u okolini tržnih centara i većih megamarketa u Novom Sadu


Ciklonizacija dezinfikuje okolinu mesta za kolica, parkinge
i garaze svih trznih centra i megamarketa
Novi Sad svakodnevno proširuje mere za sprečavanje širenje korona virusa.

Počela i redovna dezinfekcija u okolini tržnih centara i većih megamarketa

Prateći situaciju, Novi Sad je prvi grad u Srbiji koji je počeo svakodnevnu dezinfekcija celih blokova u okolini zdravstvenih ustanova, svakodnevnu dezinfekciju ulica u širem centru grada, svih bulevara i frekventnijih ulica, dezinfekciju ulaza stambenih zgrada…

Set preventivnih mera kojima gradska uprava štiti zdravlje i živote građana i sprečava širenje korona virusa, od sinoć 22.03. proširen je i na tertmane dezinfekcije okoline svih tržnih centara i većih megamarketa u Novom Sadu.

Dezinfikovani su prilazi, parkinzi, mesta za kolica i garaže.

Reč je o setu preventivnih mera koje koordinira gradska uprava, a sprovodi novosadska “Ciklonizacija”.

Takođe, od 20.03. izvodila se dezinfekcije keja, svih parkova, dečjih igrališta i sportskih terena.

Novi Sad, prema odluci Štaba za vanredne situacije, od 19.03. u 20 časova sprovodi i svakodnevnu dezinfekciju celih blokova u okolini svih zdravstvenih ustanova na teritoriji grada. Dezinfekcija obuhvata blokove u okolini svih zdravstvenih ustanova: Kliničkog centra Vojvodine, zgrade Hitne pomoći, Zavoda za zaštitu studenata, Specijalne reumatske bolnice, Zavoda za javno zdravlje Vojvodine, Instituta u Sremskoj Kamenici, Vojne bolnice u Petrovaradinu i svih objekata Doma zdravlja “Novi Sad”. Takođe, obuhvaćeni su i kvartovi u okolini objekata gerontoloških centara.

Podsetimo i da Ciklonizacija od od 18.03. godine redovno izvodi tretmane dezinfekcije na otvorenom u ulicama u širem centru Novog Sada, kao i drugim najfrekventnijim delovima grada, kao što su bulevari i važnije saobraćajnice u svim delovima grada.

Tretmani dezinsfekcije na otvorenom izvode se najsavremenijim ULV generatorima sa kamiona, terenaca i automobila “Ciklonizcije”. Ovi tretmani se izvode svakodnevno, i akcija će trajati sve dok, po preporuci struke, bude bilo potrebno.

Od 17.03. Sprovode se svakodnevni tretmani dezinfekcije stajališta JGSP “Novi Sad”, kao i Međumesne autobuske stanice i Železničke stanice. Od 14.03. tokom svake noći operativci “Ciklonizacije” dezinfikuju sve autobusa JGSP Novi Sad koji se koriste.

- Tretmani Međumesne autobuske stanice, Železničke stanice, stajališta i autobusa gradskog prevoznika, kao i parkova i igrališta obustavljaju se tempom kako odlukom Vlade Srbije prestaje međumesni i gradski prevoz, ili se parkovi zatvaraju. Svi naši resursi biće raspoređivani tamo gde će, po preporuci struke i odlukama gradskog Štaba za vanredne situacije, davati maksimalan efekat u sprečavanju širenja korona virusa, objašnjava Dario Aćimović, menadžer za odnose sa javnoću “Ciklonizacije”.

On podeća da od početka vanrednog stanja, operativci “Ciklonizacije” rade u tri smene, da su u pogon stavljeni svi ljudski, stručni i tehnički kapaciteti kako bi što efikasnije zaštitili zdravlje i živote naših sugrađana.

Podsetimo, da od 17.03. ekipe “Ciklonizacije”, izvode i redovnu dezinfekciju ulaza stambenih zgrada (ulazi, gelenderi, holovi zgrada, hodnici, liftovi).

Sprovedeni tretmani dezinfekcije propisno se obeležavaju u cilju obaveštenja na svakom ulazu objekta kolektivnog stanovanja. Tretmani dezinfekcije nisu opasni po stanare zgrada nakon izvođenja.

Aćimović podseća građane da svi navedeni tretmani predstavljaju dodatne mere zaštite koje sprovodi Grad Novi Sad, i da nikako ne smeju da prestanu sa primenom preporučenih higijenskih i sanitarnih mera samozaštite i prevencije koje treba da prekinu širenje korona virusa.

Tretmani dezinfekcije svakodnevno se izvode i u nizu javnih objekata.

Svi tretmani koje sprovodi “Ciklonizacija” izvode se dezificijensom koji deluje na sve tipove virusa, bakterija i gljivica. Dezificijens se aplicira ručnim pumpama, električnim i motornim aerosol generatorima i leđnim motornim prskalicama, a u akciji dezinfekcije ulaza stambenih zgrada operativcima “Ciklonizacije” pomažu i obučeni operativci JKP “Gradsko zelenilo” i JKP “Stan”.

izvor, foto: facebook.com/ciklonizacija

Kako će izgledati novi most u Novom Sadu? Predstavljena idejna rešenja - izgradnja ranije nego što je predviđeno (FOTO, VIDEO)

Ministar građevinarstva: Imaćemo praktično jedan grad, Beograd i Novi Sad će se spojiti