Čistoća uradila dezinfekciju velikog dela grada, akcija se nastavlja - Ciklonizacija dezinfekuje ulaze zgrada


Noćas smo uradili dezinfekciju velikog dela grada
naredne noći nastavljamo, prenose iz Čistoće.


Ciklonizacija je počela sa dezinfekcijom ulaza stambenih zgrada i ekipe su tokom jučerašnjeg dana izvodile tretmane u zgradama na Podbari i u centru.

U ovom preduzeću kažu da je o širem setu mera koje Gradska uprava koordinira u cilju zaštite zdravlja građana i sprečavanju širenja korona virusa. Narednih dana, akcija će se širiti od centra grada prema obodima.

Portparol Ciklonizacije Dario Aćimović kaže da se preporučuje stambenim zajednicama da bez obzira na ove mere, sa preduzećima ili pojedincima koje im održavaju higijenu ulaza, dogovore i što češću dezinfekciju površina sa kojima su građani u stalnom kontaktu, kao što su kvake, držači, ograde, prekidači i slično.

Podsetimo da je u okviru dodatnih preventivnih mera "Ciklonizacija" još tokom vikenda uvela rad i u trećoj smeni i počela redovnu dezinfekciju svih autobusa GSP-a, kao i preko 50 osnovnih i srednjih državnih škola, a tretmani dezinfekcije svakodnevno se izvode u nizu javnih objekata. Dezinfekcija se izvodi i u poslovnicama "Informatike" i drugih javnih preduzeća, prostorima svih gradskih uprava, kao i zgradama sudova, pravobranilaštva, u Skupštini grada, Gradskoj kući, prostorijama matičara, inspekcija, robnih rezervi.

- Tretmani se izvode dezificijensom koji deluje na sve tipove virusa, bakterija i gljivica. Dezificijens se aplicira ručnim pumpama, električnim i motornim aerosol generatorima i leđnim motornim prskalicama - kaže Aćimović i dodaje da će se u akciju dezinfekcije ulaza zgrada uključiti i druga komunalna preduzeća koja imaju obučene operativce.

On navodi da su prateći epidemiološku situaciju u svetu i Evropi, u prethodnim mesecima obezbedili dodatne količine preparata za dezinfekciju, a nabavljena je i dovoljna količina zaštitnih odela, maski, rukavica i naočara za sve operativce. Takođe, navodi da će njihovi stručnjaci u saradnji sa gradskom upravom, pratiti stanje sa epidemijom i ukoliko bude potrebe primenjivati i nove mere koje preporuče epidemiolozi.

Aćimović apeluje na građane koji zakazuju tretmane deratizacije i dezinsekcije u svojim stanovima, da se tokom epidemije pridržavaju preporuka ponašanja koje će dobiti od stručnjaka "Ciklonizacije" u Call centru. Pridržavanje tog protokola štiti od prenošenja virusa i same građane, ali i operativce "Ciklonizacije".


Ekipe Javnog komunalnog preduzeća "Čistoća" Novi Sad su na terenu i intenzivno rade na pranju i dezinfekciji kontejnera i kontejnerskih mesta na teritoriji celog grada i prigradskih naselja.

Od danas sve naše čistilice, a od večeras i cisterne za pranje ulica, koristiće u svom radu sredstvo za dezinfekciju koje nam je ustupilo JKP "Vodovod i kanalizacija".

Obaveštavamo sugrađane i da će narednih dana, bez obzira na vanredno stanje, ekipe Službe za sakupljanje i transport otpada raditi po redovnom programu rada.

Neće biti kašnjenja, niti zastoja, otpad će se u Novom Sadu odnositi jednakom dinamikom kao i u svakodnevnom režimu. Služba javne higijene radiće takođe redovno.

JKP "Čistoća" Novi Sad apeluje na sve naše sugrađane da smeće ne ostavljaju pored kontejnera i da nam tako pomognu da održavamo grad čistim i bezbednim. Zbog lakšeg i bezbednijeg odlaganja smeća poklopci na svim podzemnim i nadzemnim kontejnerima će biti ili skinuti, ili fiksirani u otvorenom položaju, kako ne bi morali da se dodiruju rukama.

izvor: agencije, foto: JKP Čistoća Novi Sad

ime-nik.com NOVI SAD SRBIJA AP VOJVODINA ZANIMLJIVOSTI INTERNET EVROPA EDUKACIJA HRANA OBRAZOVANJE BEOGRAD ISPORUKA CENTAR OBUĆA RESTORAN ŠKOLA DETELINARA STRANI JEZIK IGRAČKE ODEĆA SALON LEPOTE KUHINJA MAJICE NAOČARE BULEVAR ODMOR KOZMETIKA KOZMETIČKI SALON OBUKA TEPIH RESTORAN FORUM FRIZER KUĆNI LJUBIMCI NAMEŠTAJ NEKRETNINE RUČAK TREPAVICE TURIZAM SVE ZA VAŠE MALIŠANE XOXO BEAUTY SALON DIOPTRIJSKE DORUČAK FRIZERSKI SALON TELEP NOKTI SVILENE TREPAVICE XOXO AUTOMOBILI ENGLESKI KURSEVI NEMAČKI NOVO NASELJE OPTIKA PILETINA SALON NADOGRADNJA GRČKA IGRAONICA MAĐARSKI ODRŽAVANJE PREVOD VEČERA AUTO ŠKOLA GIPSARSKI RADOVI ITALIJANSKI IZDAVANJE MAČKE PONY KUTAK ADAPTACIJA EKOLOGIJA EXIT FRANCUSKI KONJI LETOVANJE MATURA PICA VOĆE I POVRĆE NS NAMEŠTAJ NAMEŠTAJ PO MERI BULEVAR EVROPE DEPILACIJA DUBINSKO PRANJE DUNAVSKA KREVET MANIKIR NOVA DETELINARA PETROVARADINSKA TVRĐAVA ŠKOLA STRANIH JEZIKA AUTO ŠKOLA FLOYD DOSTAVA ENTERIJERI FASADE GIFT SHOP KOMP KAMP KOMPJUTERSKI KAMP KUPATILO LIMAN MUZIKA OPTIKA JUFLEX OPTIKA VUKAŠINOVIĆ PIĆE PLAKAR REGISTRACIJA SHOP BOMBYX NEKRETNINE SAMOUSLUŽNA AUTO PERIONICA MEGA WASH BRZA HRANA DOMAĆA KUHINJA DUNAV EDUKATIVNE IGRAČKE FARBANJE FRIZURA GRČKI KREČENJE LEPOTA LETCI MEGA SJAJ MOLERSKI RADOVI NS STIL PERIONICA PIJACA PISANO PREVOĐENJE PREVOD DOKUMENATA SOLARIJUM SUVENIRI TEHNIČKI PREGLED CENTAR STRANIH JEZIKA ATLANTIS RESTORAN DEDINA TAJNA TOBACCO SHOP NOVI SAD ADRIAHOST ATLANTIS AUTO ŠKOLA DUNAV AUTO ŠKOLA UNA M BRZO ČITANJE CAT HOTEL CENTAR STRANIH JEZIKA DELIMO LETKE DIP POWDER DNEVNI BORAVAK DUBINSKO PRANJE NAMEŠTAJA DUBINSKO PRANJE POSLOVNIH PROSTORA DUBINSKO PRANJE VOZILA EPILACIJA FRENC G.IMI RESTORAN IGRAČKE ZA NAJMLAĐE ISHRANA KONGA MUSIC LASH LIFT MADERO TERAPIJA MATEMATIKA MINIVAL TREPAVICA MISLIŠA I IGRIŠA JEZIČKO-EDUKATIVNI CENTAR MUZIČKA OPREMA NAILS NOVOSADSKI SAJAM OPREMA ZA JAHANJE PANSION PK PLAFON PONY SHOP PRODAVNICA AUTO DELOVA SRPSKI ZA STRANCE SUKNJE UNA M VACUSLIM 48 VAUČERI ČASOVI

POPULARNO