Čistoća moli sugrađane da otpad NE ostavljaju pored kontejnera i da NE stvaraju divlje deponije


Čistoća apeluje na sugrađane da i u vreme vanrednog stanja
vode računa o čistoći našeg grada i savesno odlažu smeće.

Saopštenje dostavljeno medijima prenosimo u celosti:

„Proteklih dana naše ekipe na ulicama i parkinzima čiste velike količine bačenih papirnih i vlažnih maramica i ubrusa, kao i drugog sličnog smeća.

Molimo sve sugrađane da otpad odlažu u kontejnere i kante i tako nam pomognu u održavanju javne higijene, a time i javnog zdravlja.

Takođe, apelujemo na naše sugrađane, a pre svega na preduzeća čiji kamioni odlažu krupni i kabasti otpad, da to rade isključivo na Gradskoj deponiji, gde je odlaganje smeća besplatno, a ne u blizini deponije, stvarajući tako divlje deponije.

Osim toga, molimo sugrađane i pravna lica da ne pale smeće u blizini Gradske deponije. Proteklih dana su zabeležena dva manja požara u blizini deponije, a jednom prilikom je bilo potrebno da reaguje i Vatrogasna brigada.

JKP Čistoća se zahvaljuje svim savesnim sugrađanima koji nam pomažu i u toku vanrednog stanja da naš grad održimo čistim i zdravstveno bezbednim.

U prilogu šaljemo i jedan kolaž fotografija bačenih maramica i druge papirne galanterije slikane u jednom od naseljenih kvartova Novog Sada na prostoru od 500 kvadrata”.

izvor: agencije, foto: facebook.com/JkpCistocaNoviSad


Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Najveće gradilište u Novom Sadu: 2.000 stanova na Jugovićevu - po veličini odmah iza Beograda na vodi