Čistoća kupuje novu mehanizaciju - Razvrstavanje otpada i na Limanu i Novom naselju?


Nastavak projekta o separaciji otpada

Gradska čistoća će u toku godine uložiti u novu mehanizaciju, čime bi kvalitet njihovog rada mogao biti bolji, a istovremeno je u planu nastavak projekta o separaciji otpada.

Nova mehanizacija gradske čistoće značiće njihovu veću efikasnost pri radu kao i bolje uslove tokom održavanja čistoće i prohodnosti grada u toku zime.

"Plan nam je da nabavimo novu mehanizaciju i to jedan traktor sa priključcima, dva autosmećara za pražnjenje kontejnera, kombinovane mašine. Pored navedene mehanizacije mi ćemo nabaviti dodatnu opremu koja nam je neophodna za nesmetano funkcionisanje grada", kaže Danijela Jankov, portparolka Gradske čistoće.

Podzemni kontejneri već su nabavljeni, a sledeći na redu su nadzemni kao i oni za krupni i kabasti otpad. Takođe, planira se i uvođenje primarne separacije u širem centru grada.

"Očekujemo da se u narednoj godini proširi projekat primarne separacije i to na gusto naseljene delove grada poput Limana i Novog Naselja gde će se pored postojeće mreže u pojedinim delovima grada dodati i nadzemni kontejneri koji će biti jasno obeleženi za razvrstavanje otpada", navodi portparolka Jankov.

Trenutno je u toku postavljanje posuda za krupni i kabasti otpad na više lokacija u gradu, a informacije o tome gde će se one nalaziti mogu se pronaći na sajtu gradske čistoće.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo

Kako će izgledati novi most u Novom Sadu? Predstavljena idejna rešenja - izgradnja ranije nego što je predviđeno (FOTO, VIDEO)

Brza pruga: Ovako će izgledati nova železnička stanica u Sremskim Karlovcima - Gradi se i S nadvožnjak do Dunava (FOTO)