Ciklonizacija u Novom Sadu 24 časa dnevno na terenu - nastavljena dezinfekcija na otvorenom


Operativci „Ciklonizacije“ na terenu 24 časa dnevno, sada zaštićeni i dodatnom opremom

Nakon što je, zbog snega i vetra, dva dana bila obustavljena akcija dezinfekcije otvorenih prostora u Novom Sadu, ekipe „Ciklonizacije“, večeras (26. 03.) od 17 časova ponovo su na terenu i nastavljaju borbu protiv širenja korona virusa.

Ovi tretmani sprovode se prema odluci novosadskog Štaba za vanredne situacije od 19. 03. 2020. godine, a dezinfikuju se celi blokovi u okolini svih zdravstvenih ustanova na teritoriji grada: Kliničkog centra Vojvodine, zgrade Hitne pomoći, Zavoda za zaštitu studenata, Specijalne reumatske bolnice, Zavoda za javno zdravlje Vojvodine, Instituta u Sremskoj Kamenici, Vojne bolnice u Petrovaradinu i svih objekata Doma zdravlja “Novi Sad”. Obuhvaćeni su i kvartovi u okolini objekata gerontoloških centara, a dezinfekcija se izvodi i u ulicama u širem centru Novog Sada, svim bulevarima i važnijim i frekventnijim saobraćajnicama u svim delovima grada.

Reč je o setu preventivnih mera u zaštiti zdravlja I života građana i sprečavanju širenja korona virusa koje koordinira gradska uprava, a sprovodi novosadska “Ciklonizacija”.

Podestimo da se dezinsfekcija u širem centru grada i u blokovima oko svih medicinskih ustanova izvodi najsavremenijim ULV generatorima sa kamiona, terenaca i automobila “Ciklonizcije”. Ovi tretmani se izvode svakodnevno, i akcija će trajati sve dok, po preporuci struke, bude bilo potrebno.

Prema odluci Štaba za vanredne situacije Novog Sada, od 17. marta, u cilju dodatnih preventivnih mera sprovedi se i dezinfekcija ulaza stambenih zgrada. Odluka je doneta kako bi se dodatnim preventivnim merama zaštitli zdravlje i životi građana, u cilju sprečavanja širenje korona virusa.

Prema odluci tretmani se izvode tako što operativci “Ciklonizacije” idu od ulaza do ulaza po svim delovima grada – od centra prema obodima. Dezifinkuju se ulazi, gelenderi, holovi zgrada, hodnici, liftovi... Ovih dana završava se prvi krug dezinfekcije i počinje drugi po istom sistemu. Ova mera biće na snazi dokle god bude bilo potrebe.

Grad Novi Sad je juče saopštio da upravnici stambemih zgrada nemaju potrebe da se posebno obraćaju na kol centar “Ciklonizacije” kako bi zakazivali termine.

Tretmani dezinfekcije propisno se obeleževaju uz obaveštenje na svakom ulazu u stambene zgrade.

Dezinfekcija nije opasna po građane. Operativcima “Ciklonizacije” na terenu pomažu obučene ekipe JKP “Gradsko Zelenilo”, JKP “Stan” i drugih javnih preduzeća kako bi dezinfekcija išla što brže.

I štaba ističu da je reč o dodatnim merama zaštite koje sprovodi Grad Novi Sad i da sugrađani nikako ne smeju da prestanu sa primenom higijenskih i sanitarnih mera prevencije u cilju sprečavanja širenja zaraze. Na upravnike zgrada se takođe apeluje da se ne oslanjaju samo na mere dezinfekcije, već da paralelno organizuju pojačano održavanje higijene u zajedničkim prostorijama.

Pored pojačane aktivnosti na dezinfekciji ulaza stambenih zgrada, ekipe „Ciklonizacije“ su prethodnih dana angažovane i ne dezinfekciji svih zgrada gradske uprave, ali i stanica policije, sudova, zgrada i automobila komunalne policije i inspekcije. Takođe izvedeni su i tretmani dezinfekcije u halama Novosadskog sajma u kojima je planirano smeštanje lakše obolelih od virusa korona koji su u izolaciji.

Želeći da maksimalno zaštiti zdravlje svojih operativaca, ljudi koji su 24 časa na terenu i u akciji zaštite zdravlja i života sugrađana, „Ciklonizacija“ je pre nekoliko dana, u upotrebu, pored standarde zaštitne opreme, uvela i full face maske ili klasične maske u kombinaciji sa zaštitnim vizirima.

Podestimo i da su ekipe „Ciklonizacije“, prethodnih dana izvodile i tretmane u okolikoni tržnih centara i većih megamarketa, a, dok je za tim bilo potrebe radile su i svakodnevnu dezinfekciju svih autobusa JGSP „Novi Sad“, svih stajališta, Međumesne autobuske stanice, Železnilke stanice, keja, svih parkova, dečjih igrališta i sportskih terena na teritoriji grada.

izvor, foto: facebook.com/ciklonizacija

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Najveće gradilište u Novom Sadu: 2.000 stanova na Jugovićevu - po veličini odmah iza Beograda na vodi