Ciklonizacija na ulicama Novog Sada - Večeras dezinfikuje najfrekventnije delove grada


Ovi tretmani će se izvoditi svakodnevno

Prema odluci Štaba za vanredne situacije Grada Novog Sada od danas će dodatno biti proširene preventivne mere zaštite zdravlja građana i sprečavanja širenja korona virusa.

Shodno odluci, Ciklonizacija od večeras, počinje i sa redovnim tretmanima dezinfekcije na otvorenom u ulicama u širem centru Novog Sada, odnosno u najfrekventnijim delovima grada.

Štab je takođe odlučio da od sutra počne dezinfekcija na otvorenom u blokovima u okolini svih zdravstvenih ustanova: Kliničkog centra Vojvodine, Zgrade hitne pomoći, Zavoda za zaštitu studenata, Specijalne reumatske bolnice, Zavoda za javno zdravlje Vojvodine, Instituta u Sremskoj Kamenici, Vojne bolnice u Petrovaradinu i svih objekata Doma zdravlja Novi Sad. Dezinfekcija u širem centru grada i u blokovima oko svih medicinskih ustanova biće izvedena najsavremenijim ULV generatorima sa kamiona, terenaca i automobila “Ciklonizcije”.

Ovi tretmani će se izvoditi svakodnevno, sve dok, po preporuci struke, bude bilo potrebno. Od juče, su počeli i svakodnevni tretmani dezinfekcije svih stajališta JGSP “Novi Sad”, kao i Međumesne autobuske stanice i Železničke stanice. Uz to, od proteklog vikenda, tokom svake noći operativci Ciklonizacije dezinfikuju sve autobuse JGSP Novi Sad koji se koriste, a ova mera će biti na snazi sve dok za tim bude bilo potrebe.

Podsetimo, takođe, da od juče ekipe Ciklonizacije, izvode i redovnu dezinfekciju ulaza stambenih zgrada (ulazi, gelenderi, holovi zgrada, hodnici, liftovi). Reč je o širem setu mera koje gradska uprava koordinira u cilju zaštite zdravlja građana i sprečavanju širenja korona virusa, a ekipe Ciklonizacije su već izvele tretmane u zgradama na Podbari i u Starom gradu i delu Limana.

Narednih dana, sistematska akcija će se širiti od centra grada prema obodima. Sprovedeni tretmani dezinfekcije propisno se obeležavaju u cilju obaveštenja na svakom ulazu objekta kolektivnog stanovanja. Tretmani dezinfekcije nisu opasni po stanare zgrada nakon izvođenja.

U narednom periodu, nakon završetka Podbare, Starog Grada i Limana, ekipe operativaca biće usmeravane na ostale delove grada: Grbavicu, Adamovićevo naselje, Rotkvariju, Telep, Satelit, Novo naselje, Banatić, Detelinaru, Klisu…

izvor: rtv.rs, agencije, foto: Tanjug (Dimitrije Nikolić)

Taksisti u Novom Sadu neće raditi od 19.30 do 5 časova ujutru

Vojska Srbije angažovana u sprovođenju vanrednog stanja

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Najveće gradilište u Novom Sadu: 2.000 stanova na Jugovićevu - po veličini odmah iza Beograda na vodi