Zimski sportovi i malo snega - ispred Spensa: Ski staza usred NS gde takmičari stiču reputaciju i poštovanje


Premašuje dužinu prosečne staze na takmičenjima ovog tipa

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je otvaranju manifestacije „Avalanche Risk City Jam“ u okviru koje se takmiče skijaši i snouborderi iz Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Makedonije i Srbije.

- Zahvaljujući ovoj zabavno-sportskoj manifestaciji iako ravničarski, naš grad na jedan dan postaje centar zimskih ekstremnih sportova.

Za ovu priliku napravljena je staza koja predstavlja veliki izazov skijašima i borderima koji u Novi Sad dolaze iz zemlje i regiona, a ovo atraktivno takmičenje privlači i brojnu novosadsku publiku što čini manifestaciju uspešnom i zato smo je i ove godine podržali - rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Takmičenje organizuje Udruženje „Friška gora“ i SPC „Vojvodina“, uz podršku OPENS-a.

Prema rečima organizatora, privremena ski staza, dužine 17 metara premašuje dužinu prosečne staze na takmičenjima ovog tipa u Evropi i mesto je gde takmičari stiču reputaciju i poštovanje.

Cilj takmičenja koje se organizuje petu godinu za redom je popularizacija zimskih sportova i godišnje okupljanje najistaknutijih skijaša i bordera iz Srbije i regiona.

Pobednici takmičenja u Novom Sadu, odlaze u Rijeku gde će se, u svojim kategorijama boriti za najbolje na Balkanu.