Za desetak dana - prikupljanje potpisa za zaštitu šuma Fruške gore


Potpisi će se prikupljati i u centru Novog Sada

Pokret "Odbranimo šume Fruške gore" (OŠFG) najavio je peticiju pod nazivom "Šume šume - sačuvajmo šume Fruške gore" kojom će prikupljati potpise zbog, kako su naveli, dramatično ubrzane eksploatacije "koja za cilj ima pretvaranje šuma u drvnu masu za unovčavanje".

Kako za 021.rs kaže Dragana Arsić iz ovog pokreta, potpisi će se prikupljati u centru Novog Sada, u Sremskim Karlovcima i na svim masovnim sportsko-rekreativnim događajima kao što je Fruškogorski maraton, ali i pešački, biciklistički i gradski maratoni i biciklističke trke.

"U zavisnosti od broja volontera, planiramo tri, četiri tima koji će prikupljati potpise. Prikupljanje će se odvijati i u drugim gradovima i naseljenim mestima, gde god nam se jave volonteri iz našeg pokreta ili iz drugih ekoloških udruženja", navodi Arsić i dodaje da će najviše timova biti za majske praznike na Fruškoj gori.

Prikupljanje potpisa trebalo bi da počne za desetak dana.

Cilj peticije je da se zaustavi seča šuma proglašenjem moratorijuma na 20 godina. Nakon što se prikupi dovoljan broj potpisa, peticija će biti predata nadležnim institucijama.

izvor: 021.rs, foto: NSinfo

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Najveće gradilište u Novom Sadu: 2.000 stanova na Jugovićevu - po veličini odmah iza Beograda na vodi